Μερίδες 4

100 γρ. τυρί Danish blue ή 200 γρ. Danish blue Castello, παγωμένο
¼ φλιτζ. ντομάτες ξηρές μαρινάτες
200 γρ. πράσινα φετουτσίνια ή ταλιατέλες αυγού με σπανάκι
2 κουταλιές ασκαλώνια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1½ κουταλάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1/2 κουταλάκι ξηρός
¼ φλιτζ. μαϊντανός τεμαχισμένος
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
"ΤΣΙΜΠΗΤΟ" ΖΥΜΑΡΙΚΟ (Csipetke) ...
Στραπατσάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ TΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ ...
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥΡΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
Ρεβύθια Σιφνέϊκα ...

Συνταγές » Ζυμαρικά
Προηγούμενη Συνταγή 12 από 29  Επόμενη

ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ1 ψήφοι




 

Υλικά
Μερίδες 4

100 γρ. τυρί Danish blue ή 200 γρ. Danish blue Castello, παγωμένο
¼ φλιτζ. ντομάτες ξηρές μαρινάτες
200 γρ. πράσινα φετουτσίνια ή ταλιατέλες αυγού με σπανάκι
2 κουταλιές ασκαλώνια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ξηρό λευκό κρασί
1½ κουταλάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1/2 κουταλάκι ξηρός
¼ φλιτζ. μαϊντανός τεμαχισμένος
Εκτέλεση
1. Πάνω σε λαδόχαρτο κόβουμε το τυρί σε 10-12 τεμάχια και το βάζουμε στην άκρη.
2. Στραγγίζουμε το λάδι από τις ντομάτες διατηρώντας 1 κουταλιά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις φυλάμε.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
4. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι που φυλάξαμε και προσθέτουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να σκουρήνουν. Προσθέτουμε το κρασί, τον βασιλικό και τις ντομάτες. Ζεσταίνουμε το μίγμα καλά και το διατηρούμε καυτό.
5. Προσθέτουμε το μίγμα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. προσθέτουμε το τυρί κσι τον μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.

Προηγούμενη Συνταγή 12 από 29  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.