2 κουταλιές φυτικό λάδι
8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι, στραγγισμένα και τεμαχισμένα
1 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 φλιτζ. μαύρες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. πράσινες ελιές γεμιστές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κονσέρβες των 400 γρ.σάλτσα ντομάτας
500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, τα κρεμμύδια, τις αντσούγες, τις νιφάδες πιπεριού και τις δυο ελιές. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 5 λεπτά.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα, για 3-5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή 12 από 29
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!