* ή ελαιόλαδο, αν θέλουμε.
** περίπου 7 φέτες κομμένες σε κύβους του 1,5 εκ. Καλύτερη γεύση δίνει το πολύσπορο ψωμί.
Εκτέλεση
1. Ροδίζουμε το σκόρδο στο βούτυρο (ή στο ελαιόλαδο). Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κομμάτια μπέικον στο μίγμα, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε τους κύβους ψωμιού και τα καρυκεύματα. Συνεχίζουμε μαγειρεύοντας για περίπου 5 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Προσθέτουμε τον καυτό ζωμό λαχανικών και αναμιγνύουμε καλά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρις ότου οι κύβοι του ψωμιού να σπάσουν (το μυστικό σε μια καλή γέμιση γαλοπούλας είναι το αργό μαγείρεμα με συχνό ανακάτεμα).
3. Το χρησιμοποιούμε ως γέμιση και το ψήνουμε μαζί με την γαλοπούλα ή το βάζουμε σε ένα σκεπασμένο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 175-180οC.
Συνταγή 37 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!