Το Carne Mechada, από τη Βενεζουέλα, είναι ένα αργομαγειρεμένο, γευστικό και τρυφερό πιάτο μοσχαριού που πηγαίνει καλά με ρύζι και λαχανικά στο πλάι ή ως γέμιση σε πιπεριές, τορτίγιας ή σε ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Υλικά
1,5 κιλό κρέας μόσχου
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
½ φλιτζ. ξηρό κόκκινο κρασί
3 δαφνόφυλλα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ώριμες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι θυμάρι
4-5 πιπερόσποροι μαύροι
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε το κρέας μαζί με 2 κρεμμύδια, το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη και αλατοπίπερο για 3-4 ώρες, συμπληρώνοντας νερό ή και κρασί, όταν το πίνει, μέχρι να γίνει πολύ τρυφερό, οπότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το μαδάμε με τα δάκτυλα.
2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα υπόλοιπα κρεμμύδια και την πιπεριά, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά και τελικά το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα περίπου, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.
3. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι.
Σημ. Την επομένη μέρα είναι ακόμη ωραιότερο.
Συνταγή 1 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!