ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
800 γρ. σύκα, κατά προτίμηση μαύρα και ώριμα, καθαρισμένα από τη φλούδα (καθαρό βάρος) + 5 σύκα επιπλέον για τη διακόσμηση
120 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
800 γρ. σύκα, κατά προτίμηση μαύρα και ώριμα, καθαρισμένα από τη φλούδα (καθαρό βάρος) + 5 σύκα επιπλέον για τη διακόσμηση
120 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση
Τρίμμα αμυγδάλου: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα τριμμένα μπισκότα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό μέρος για 1 ώρα. Επειτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° Ο. Θρυμματίζουμε το μείγμα με τα χέρια μας πάνω σε μια λαμαρίνα ζαχαροπλαστικής και το ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Μους: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σύκα με την άχνη ζάχαρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το 1 /3 του μείγματος σύκων - άχνης και λιώνουμε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης που εν τω μεταξύ έχουν μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 του μείγματος σύκων - άχνης, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά. Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας ή μπολάκια με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά η μους. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το τρίμμα αμυγδάλου και μισό σύκο.
Συνταγή 1 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!