ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
800 γρ. σύκα, κατά προτίμηση μαύρα και ώριμα, καθαρισμένα από τη φλούδα (καθαρό βάρος) + 5 σύκα επιπλέον για τη διακόσμηση
120 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή


ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΟΛΩΜΟΣ ΛΟΜΙ (Lomi Salmon) ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ...
Γλυκό Αλεξάντρας ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
Γαριδομακαρονάδα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ...
Μοσχάρι με μελιτζάνες ...
ΚΑΡΝΕ ΜΕΤΣΑΔΑ (Carne Mechada)...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΦΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Αρνί με αρακά ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΟΥΚΑ...
ΜΥΔΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια...

Συνταγές » Επιδόρπια
Συνταγή 1 από 56  Επόμενη

ΜΟΥΣ ΣΥΚΟ0 ψήφοι




 
Εκλεπτυσμένη γεύση σε... ημιφθινοπωρινή εκδοχή
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ:
800 γρ. σύκα, κατά προτίμηση μαύρα και ώριμα, καθαρισμένα από τη φλούδα (καθαρό βάρος) + 5 σύκα επιπλέον για τη διακόσμηση
120 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή


ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τριμμένα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Εκτέλεση
Τρίμμα αμυγδάλου: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα τριμμένα μπισκότα και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα σε δροσερό μέρος για 1 ώρα. Επειτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° Ο. Θρυμματίζουμε το μείγμα με τα χέρια μας πάνω σε μια λαμαρίνα ζαχαροπλαστικής και το ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Μους: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα σύκα με την άχνη ζάχαρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρώς το 1 /3 του μείγματος σύκων - άχνης και λιώνουμε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνης που εν τω μεταξύ έχουν μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2/3 του μείγματος σύκων - άχνης, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά. Γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας μας ή μπολάκια με το μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά η μους. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το τρίμμα αμυγδάλου και μισό σύκο.

Συνταγή 1 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.