1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο 1/2 φλιτζ. κολοκύθα από κονσέρβα 1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου 1/2 φλιτζ. νερό 2 κουταλιές παχιά κρέμα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση 250 γρ. πένες ή άλλο σωληνωτό ζυμαρικό 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη χύτρα μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κολοκύθα, το ζωμό, το νερό, την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για 10 λεπτά. 2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλιτζ. από το νερό του. 3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα, μαγειρεύουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά,μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε νερό από το ζυμαρικό, αν η σάλτσα στεγνώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.
Συνταγή 29 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!