500 g κριθαράκι
αλάτι
1 ΚΣ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
250 g μανιτάρια shiitake χωρίς τους μίσχους και τις κεφαλές κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
250 g κοινά μανιτάρια κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/4 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές κορνφλάουρ
2,5 φλυτζ άπαχο γάλα (1%)
1/3 φλυτζ παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Φετουτσίνια με χτένια πορτοκάλι και λαχανικά ...
ΤΟΡΤΕΛΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΩΝ ...
ΜΟΥΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ...
ΦΟΝΤΥ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ ...
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...
Ρολάκια από μοσχάρι ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Καρυδάρμη με θαλασσινά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΟΥΚΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
Λαζάνια πατάτας με σπανάκι και άσπρη τρούφα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΑΡΙ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΟ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 279 από 301  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ "RISOTTO" ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 1 ψήφοι




 

Υλικά

500 g κριθαράκι
αλάτι
1 ΚΣ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο
250 g μανιτάρια shiitake χωρίς τους μίσχους και τις κεφαλές κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
250 g κοινά μανιτάρια κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
1/4 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές κορνφλάουρ
2,5 φλυτζ άπαχο γάλα (1%)
1/3 φλυτζ παρμεζάνα τριμμένη
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι.
2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι των 30 εκ και σε μέτρια φωτιά σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέτουμε και τα δυο είδη μανιταριών και 1/4 κουταλιά αλάτι και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τρυφερά και να ροδίσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί.
3. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το γάλα. Βάζουμε το μίγμα στην ίδια κατσαρόλα των 5 λίτρων. Σε χαμηλή φωτιά τη ζεσταίνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πιο λίγο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι, το μίγμα μανιταριών, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, τη μαργαρίνη και 1/4 κουταλιά αλάτι και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε το "ριζότο" αμέσως, ενώ διατηρείται η κρεμώδης υφή του.

Προηγούμενη Συνταγή 279 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.