3 κουταλιές φλούδα λεμονιού φρεσκοτριμμένη
1/2 φλυτζ κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
250 g κριθαράκι
1/4 φλυτζ άνηθο ψιλοκομμένο
180 g τυρί γραβιέρα χοντροτριμμένο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΔΙΠΛΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
Παστίτσιο ...
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ...
Αρνί καπαμά ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ...
ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHOW MEIN...
ΝΟΥΝΤΛ ΑΒΓΟΥ ΛΟ ΜΕΪΝ ...
Χοιρινές Μπριζόλες Κρασάτες ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ...
Μοσχάρι με πατάτες στο φούρνο ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
ΚΑΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ...
ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΦ ΣΠΑΓΓΕΤΙ PRIMAVERA ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΝΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ – ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 2 ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ...
ΨΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΤΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ (Κίνα) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΑ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 273 από 301  Επόμενη

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΗΘΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

3 κουταλιές φλούδα λεμονιού φρεσκοτριμμένη
1/2 φλυτζ κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζ σέλερι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
2 φλυτζ ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
250 g κριθαράκι
1/4 φλυτζ άνηθο ψιλοκομμένο
180 g τυρί γραβιέρα χοντροτριμμένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400°F. Βουτυρώνουμε ένα ρηχό πυρίμαχο δοχείο των 2 λίτρων και ρίχνουμε 2 κουταλιές φλούδα λεμονιού.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι στο βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το σέλερι. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό σε ένα συνεχές ρεύμα, ενώ κτυπάμε το μίγμα και το αφήνουμε να πάρει βράση, ενώ κτυπάμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά φλούδα λεμονιού και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σιγοβράζουμε, κτυπώντας μέχρι να γίνει παχύρρευστη για 3 λεπτά περίπου.
3. Σε ένα βραστήρα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και το στραγγίζουμε καλά.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κριθαράκι , τη σάλτσα, το άνηθο και τη γραβιέρα και φέρουμε το μίγμα στο σκεύος που έχουμε ετοιμάσει.
5. Ψήνουμε το κριθαράκι στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα.

Προηγούμενη Συνταγή 273 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.