4 αντσούγες φρέσκες
2 αντζούγες παστές
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
l κουτ. σούπας κάπαρη
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά)
420 γρ βερμιτσέλι
αλάτι και πιπέρι

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΩΝ ...
ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ (ΤΑΪΛΑΝΔΗ) ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΡΙ ...
Μοσχάρι με κριθαράκι στο φούρνο ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΊΔΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΑΒΓΟΥ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
Λάχανο Βραστό...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ (Pork Chow Mein) ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝΟΥ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΒΑΛΣΑΜΙΚΗ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
Ραβανί ...
Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΓΙΟΥΒΑΡΕΛΑΚΙΑ ...
Φιλέτο Ψητό ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ (PASTA DIABLO) ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 147 από 422  Επόμενη

ΒΕΡΜΙΤΣΕΛΛΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

4 αντσούγες φρέσκες
2 αντζούγες παστές
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
3 μεγάλες ώριμες τομάτες
1 κίτρινη πιπεριά
125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
l κουτ. σούπας κάπαρη
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά)
420 γρ βερμιτσέλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα εντόσθια, πλένουμε και κόβουμε σε φιλέτα τις φρέσκες αντσούγες. Ξεπλένουμε τις παστές αντσούγες με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κόκαλα. (Εν ανάγκη χρησιμοποιούμε 4 στραγγισμένα φιλέτα αντζούγας από κονσέρβα, αντί για παστές αντσούγες.)
2. Σοτάρουμε ολόκληρες τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου στο λάδι, τις βγάζουμε και τις πετάμε. Προσθέτουμε τις παστές (ή από κονσέρβα) αντσούγες και τις κομματιάζουμε μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε τις φρέσκες αντσούγες, ψιλοκομμένες, και τη μελιτζάνα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και γυρίζοντας προσεκτικά, μετά προσθέτουμε τις τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες (από κονσέρβα, αν θέλουμε). Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, τις ελιές χοντροκομμένες, την κάπαρη και το βασιλικό. Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι κατά τη γεύση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και σερβίρουμε με το ψάρι καυτό και το μίγμα της μελιτζάνας.

Προηγούμενη Συνταγή 147 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.