4 αντσούγες φρέσκες 2 αντζούγες παστές 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 1 μέτρια μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 3 μεγάλες ώριμες τομάτες 1 κίτρινη πιπεριά 125 γρ ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια l κουτ. σούπας κάπαρη 4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού (ή λίγα ξηρά) 420 γρ βερμιτσέλι αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τα εντόσθια, πλένουμε και κόβουμε σε φιλέτα τις φρέσκες αντσούγες. Ξεπλένουμε τις παστές αντσούγες με κρύο τρεχούμενο νερό και αφαιρούμε τα κόκαλα. (Εν ανάγκη χρησιμοποιούμε 4 στραγγισμένα φιλέτα αντζούγας από κονσέρβα, αντί για παστές αντσούγες.) 2. Σοτάρουμε ολόκληρες τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου στο λάδι, τις βγάζουμε και τις πετάμε. Προσθέτουμε τις παστές (ή από κονσέρβα) αντσούγες και τις κομματιάζουμε μέσα στο λάδι. Προσθέτουμε τις φρέσκες αντσούγες, ψιλοκομμένες, και τη μελιτζάνα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας και γυρίζοντας προσεκτικά, μετά προσθέτουμε τις τομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες (από κονσέρβα, αν θέλουμε). Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, τις ελιές χοντροκομμένες, την κάπαρη και το βασιλικό. Βάζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι κατά τη γεύση. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 3. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και σερβίρουμε με το ψάρι καυτό και το μίγμα της μελιτζάνας.
Συνταγή 147 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!