250 g φρέσκα χτένια
25 g κολίαντρος
25 g ασπράδι αυγού
1,5 g αλάτι
10 g ρυζόκρασο
10 g κόρνφλάουρ
5 g πιπέρι
25 g κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
25 g τζίντζερο
50 g φυστικέλαιο
10 g καθαρός ζωμός

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Κορνφρίτερς ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ...
ΜΠΑΝΑΝΕΣ SIU TIMTIM...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
Μια γρήγορη σάλτσα ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ...
Γαρίδες κάρυ Ταϊλάνδης με μανιτάρια ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΟΒΟΛΗ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΙΛΑ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ...
ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΕΣ (Scampi alla Veneziana)...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ KAI BOTKA ...
Kοτόπουλο με μπάμιες ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
Παγωτό Φυστίκι ...
ΑΒΓΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
Γλυκόξινες γαρίδες ...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Μοσχάρι με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 162 από 422  Επόμενη

Φρέσκα χτένια τηγανητά 0 ψήφοι




 

Υλικά

250 g φρέσκα χτένια
25 g κολίαντρος
25 g ασπράδι αυγού
1,5 g αλάτι
10 g ρυζόκρασο
10 g κόρνφλάουρ
5 g πιπέρι
25 g κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
25 g τζίντζερο
50 g φυστικέλαιο
10 g καθαρός ζωμός

Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τους μίσχους από τον κολίαντρο, τον πλένουμε και τον χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τη λαχανίδα και το τζίντζερο και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε καλά τα χτένια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και τ' αφήνουμε να στεγνώσουν, μετά τα τυλίγουμε και τα ψύχουμε ώσπου να είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα χτένια, το ασπράδι, 5 g κόρνφλάουρ. Βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε αναμίξει καλά. Σε ένα χωριστό μπολ, αναμιγνύουμε το ζωμό, 0,5 g αλάτι, 5 g ρυζόκρασο, 5 g πιπέρι και 5 g κορνφλάουρ, για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
3. Βάζουμε ένα wok σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το φυστικέλαιο και ξαναζεσταίνουμε στους 375 βαθμούς. Προσθέτουμε τα χτένια και ανακατεύουμε για να τα ξεχωρίσουμε, αφήνοντάς τα στο wok, όσο ακριβώς χρειάζεται για να πήξει το πανάρισμα. Τα στραγγίζουμε μαζί με το λάδι σε τρυπητό, αφήνοντας περίπου 1 ΚΤ λάδι στο wok.
4. Μόλις το λάδι ξαναζεσταθεί, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το τζίντζερο και τηγανίζουμε-ανακατεύοντας για περίπου 30 δευτερόλεπτα ή ώσπου να νιώθουμε τη μυρωδιά. Επαναφέρουμε τα χτένια στο wok, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και μετά τα σπρώχνουμε στα πλευρά του wok. Ανακατεύουμε και πάλι το μίγμα σάλτσας, το ρίχνουμε στο wok και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει παχύρρευστο και να κοχλάσει. Τα χτένια να μη βράσουν πολύ, γιατί θα γίνουν σαν λάστιχο.
5. Απλώνουμε τον κολίαντρο σε ένα πιάτο, ρίχνουμε από πάνω τα χτένια και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 162 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.