Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
Μοσχαράκι μαρινάτο ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΓΙΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ...
Φετουτσίνια με χτένια και τζίντζερο ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ...
ΞΙΝΟΚΑΥΤΕΡΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Καλαμάρια Γεμιστά ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ...
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΚΥΠΡΙΩΤΙΚΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ...
Παγωτό Σαντιγί ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ, ΒΟΤΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ ...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
Παγωτό σοκολάτα ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ ...


Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ  
ΚΑΡΑΒΙΔΟΣΑΛΑΤΑ  
ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΕΡΝΟ  
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ  
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ  
Συνταγή με ελληνική προέλευση. Η γέμιση μπορεί να γίνει καυτερή, αν προστεθούν τσίλι, πάπρικα ή καγιέν.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ  
Ζωμός από γαρίδες και καβούρι  
ΕΜΠΑΝΑΔΑ ΓΚΑΓΕΓΚΑ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ  
Ισπανική πίτα: Στους φούρνους και τα γκουρμέ μπακάλικα της Μαδρίτης θα δείτε να πουλιούνται εμπανάδας με το κομμάτι. Πρόκειται για σκεπασμένες τάρτες με χοντρή κριτσανιστή κρούστα, που δεν τρώγονται συνήθως στο δρόμο, όπως οι δικές μας τυρόπιτες, αλλά αντικαθιστούν το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα στο σπίτι. ’λλωστε, τα τρίγωνα μεγάλα κομμάτια με βάση ζύμη που εύκολα θρυμματίζεται δεν προσφέρονται για μεζέ στα όρθια. Η γέμιση της εμπανάδα μπορεί να περιέχει κιμά, ψάρι ή θαλασσινά, πάντα ανακατεμένα με κρεμμύδι, ντομάτα και σοταρισμένες πιπεριές. Στη Νότια Αμερική, όπου το φαγητό μετανάστεψε, οι εμπανάδας σχεδόν πάντα γίνονται με λουκάνικα και καυτερές πιπεριές, σε μεγάλο ταψί ή και σαν μικρές ατομικές ημικυκλικές πίτες. Οι εμπανάδας της Γαλικίας, της περιοχής που βρέχεται από τον Ατλαντικό, στα Βορειοδυτικά της χώρας, πάνω από την Πορτογαλία, γίνονται σχεδόν πάντα με ψάρι και θαλασσινά: σαρδέλες, μύδια, χέλι, λευκός φρέσκος τόνος ή εκλεκτός τόνος από κονσέρβα, αλλά και παστός μπακαλιάρος είναι η βάση της γέμισης. Η εμπανάδα γκαγέγκα θεωρείται η πιο εκλεκτή της Ιβηρικής χερσονήσου. Αν μπορείτε να βρείτε χοιρινό λίπος, φτιάξτε με αυτό την πολύ ενδιαφέρουσα ζύμη, που δεν διαφέρει πολύ από εκείνη που συνηθίζεται και στις νόστιμες τόρτε, τις ιταλικές παραδοσιακές πίτες, που, όπως και οι ισπανικές, έχουν τις ρίζες τους στο Μεσαίωνα.
ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΑΛΑ  

Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

 

 

 

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.