Η σάλτσα αυτή προέρχεται από την Προβηγκία και αποτελεί την πολύ ελαφριά όψη της γαλλικής κουζίνας, όπου,
αντί για σοτάρισμα σε λάδι ή βούτυρο, η σάλτσα γίνεται αφήνοντας τα λαχανικά να "ιδρώσουν" σε πολύ χαμηλή
φωτιά. Αποδίδει όμως τις λεπτές γεύσεις τους, ενώ προσθέτοντας προς το τέλος λίγο πολύ καλής ποιότητας
ελαιόλαδο τις δυναμώνουμε κατά πολύ.
Η Σάλσα Βέρακρουζ, κλασικό μεξικάνικο πιάτο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά με λυθρίνι και ασφαλώς προέρχεται
από την ομώνυμη πόλη. Χυμός γλυκολέμονου, τομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και φρέσκος κόλιαντρος είναι πράγματα
που περιμένετε να βρείτε σε ένα μεξικάνικο πιάτο. Αλλά το ελαιόλαδο, οι ελιές και η κάπαρη; Τα συστατικά αυτά
αντικατοπτρίζουν την ισπανική επίδραση στα ντόπια συστατικά. Οι Ισπανοί έφεραν επίσης το γλυκολέμονο και το
κόλιαντρο στο Μεξικό, αυτά όμως ενσωματώθηκαν τόσο καλά στη μεξικάνικη κουζίνα, που η προέλευσή τους έχει πια
ξεχαστεί.
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef! Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
Σου αρέσουν τα δώρα? Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!