4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 450 g ρύζι μακρύκοκκο 1 κουταλιά κουρκούμη 300 ml γάλα κοκοκάρυδου 1-2 μίσχοι lemon grass, ζουλιγμένοι αλάτι ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ 1 άνθος chilli 1 κοινή ομελέτα από 1 αυγό κομμένη σε λωρίδες1 αγγούρι σε κομμάτια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ρύζι και την κουρκούμη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα κοκοκάρυδου και 900 ml κρύο νερό, μετά το lemon grass και αλάτι κατά τη γεύση. Το αφήνουμε να πάρει βράση, το σκεπάζουμε και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Το βάζουμε σωρό σε ένα θερμασμένο πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες. Για την ομελέττα σπάζουμε ένα αυγό σε ένα μπολ, του βάζουμε αλατοπίπερο και το κτυπάμε ελαφρά. Αλείφουμε με λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και χύνουμε το αυγό. Μόλις η μια πλευρά πήξει, διπλώνουμε την ομελέττα, τη βγάζουμε από το τηγάνι και την κόβουμε σε λωρίδες.
Συνταγή 167 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!