650 γρ. σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σέλινο ψιλοκομμένο
160 γρ. καρυδόψυχα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
180 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο και πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
αλάτι χοντρό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΙΖΟΝ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Χοιρινό με Πράσα ...
ΣΟΥΠΑ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΖΑΝΟΒΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
Πάστα με Broccoli...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ PRIMAVERA ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΕΣΤΟ ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...
Σπαγγέτι με θαλασσινά ...
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ...
ΜΠΑΝΑΝΕΣ SIU TIMTIM...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΣΕ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ...
ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
Πικάντικη σούπα με μύδια ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...
ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΖΑΜΠΑΛΑΓΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 37 από 301  Επόμενη

ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ0 ψήφοι




 

Υλικά

650 γρ. σπανάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σέλινο ψιλοκομμένο
160 γρ. καρυδόψυχα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
180 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
μοσχοκάρυδο και πιπέρι
500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες
αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

1. Ζεματίζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σπανάκι και το αφήνουμε στο σουρωτήρι όλη τη νύχτα. Την επομένη το ψιλοκόβουμε.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και ροδίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σπανάκι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Αναμιγνύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε και το σέλινο και σε 2-3 λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και την καρυδόψυχα στο χέρι ή στο μίξερ ώσπου να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 37 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.