Στην Ιταλία η αμαγείρευτη σάλτσα ονομάζεται salsa cruda και δίνει ένα έξοχο
δείπνο του ενός πιάτου. Στο παρόν ο συνδυασμός από αγκινάρες, ελιές, κάπαρη,
και ξύσμα λεμονιού δεν είναι μόνο ωραίος αλλά και έξοχα γευστικός.
Υλικά
500 γρ ζυμαρικό κοχυλάκια Αμαγείρευτη σάλτσα (Salsa Cruda): 1 βαζάκι των 200 γρ καρδιές αγκινάρας στραγγισμένες 1/4 φλιτζ κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη 1/2 φλιτζ ελιές καλαματιανές ξεσποριασμένες και κομμένες χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού 2 κονσέρβες τόνου σε ελαιόλαδο των 160 γρ στραγγισμένες 1/2 φλιτζ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν 2 κουταλιές επί πλέον πιπέρι μαύρο φρέσκοαλεσμένο κατά τη γεύση 1/2 φλιτζ μαϊντανός φρέσκος κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις 2 κουταλιές λάδι. 2. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε καλά τα συστατικά της αμαγείρευτης σάλτσας. Τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Συνταγή 96 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!