350 g φετουτσίνια, 1 φλυτζ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1/2 φλυτζ φύλλα βασιλικού φρέσκα (περίπου 15 g), 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση 1/4 φλυτζ τριμμένο τυρί παρμεζάνα 1/2 κουταλιά αλάτι 1 φλυτζ άπαχο γιαούρτι 1 κουταλιά ελαιόλαδο 500 g μέτριες γαρίδες ξεφλουδισμένες 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπουκιές
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό. 2. Στο μεταξύ δουλεύουμε στο μπλέντερ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το αλάτι, ώστε το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γιαούρτι. 3. Βάζουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Σοτάρουμε τις γαρίδες και την κόκκινη πιπεριά σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά ή ώσπου η γαρίδα να ροδίσει και να μαλακώσει. 4. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε καλά και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε το μίγμα από το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την πιπεριά, ανακατεύοντας προσεκτικά. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 160 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!