500 γρ σπαγετίνι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο κατανεμημένο
60 γρ φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα ψιλοκομμένα ή λιωμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός ψαριού
1/3 φλιτζ (60 γρ) σταφίδες (σουλτάνες)
1/3 φλιτζ (60 γρ) ντομάτες λιαστές από λάδι, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/2 φλιτζ (60 γρ) φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
1/3 φλιτζ (45 γρ) κουκουνάρια
1/3 φλιτζ (20 γρ) τρίμματα ψωμιού
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΙ ΠΕΚΟΡΙΝΟ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Πέννες με κάρι και γαρίδες ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΑΡΤΑΡ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΤΙΛΛΗΣ» ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΜΕ ΛΙΘΡΙΝΙ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΩΜΗ ΤΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΛΩΡΕΝ ...
ΣΠΕΤΣΛΕ ΜΕ ΤΥΡΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΤΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΟΓΙΑ ΣΩΣ (Κίνα) ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΟΥΙΣΚΙ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ, ΛΕΜΟΝΙ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ CAJUN ΜΕ ΒΙΔΕΣ ΚΑΙ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 227 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΗΝΟΥ 1 ψήφοι




 
Η αραβική επίδραση στην ιταλική κουζίνα…
Υλικά

500 γρ σπαγετίνι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο κατανεμημένο
60 γρ φιλέτα αντσούγας από κονσέρβα ψιλοκομμένα ή λιωμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός ψαριού
1/3 φλιτζ (60 γρ) σταφίδες (σουλτάνες)
1/3 φλιτζ (60 γρ) ντομάτες λιαστές από λάδι, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
1/2 φλιτζ (60 γρ) φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα
1/3 φλιτζ (45 γρ) κουκουνάρια
1/3 φλιτζ (20 γρ) τρίμματα ψωμιού
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σοτάρουμε το σκόρδο στο μισό λάδι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ευωδιάσει και να χρυσίσει χωρίς να καεί, περίπου για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά το ένα τρίτο για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό ψαριού, τις σταφίδες, τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κουκουνάρια και τα τρίμματα ψωμιού στο υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χρυσίσουν, περίπου για 3 λεπτά.
4. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το μίγμα αντσούγας και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω τα κουκουνάρια και τα τρίμματα ψωμιού και το σερβίρουμε ζεστό.

Προηγούμενη Συνταγή 227 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.