Η έκφραση FRA DIAVOLO αναφέρεται σε πιπεράτα πιάτα Σημαίνει τον "Αδελφό Διάβολο" και αναφέρεται
σε ένα Σικελό Ρομπέν των Δασών, τον Michele Pezza (1771-1806), που μεταμφιέζονταν σε Φραγκισκανό
μοναχό, και τον αποκαλούσαν έτσι. Παίρνει χρόνο μέχρι να μειωθεί η σάλτσα και να γίνει νοστιμότερη.
Υλικά
3 κουταλιές ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (περίπου 2/3 φλιτζ.) 1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο (2/3 φλιτζ.) 1 μίσχος σέλερι ψιλοκομμένος (2/3 φλιτζ.) 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη 3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος για το σερβίρισμα (προαιρ.) 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί 1 κονσέρβα των 800 γρ. ντοματάκια 3 κουταλιές τοματοπολτός ή 1 μικρή κονσέρβα σάλτσα τομάτας (250 γρ.) 1/2 κουταλάκι θυμάρι ξηρό ή ρίγανη 1/2 κουταλάκι λιωμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά ή κατά τη γεύση αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση (ξεκινάμε από 1 κουταλάκι αλάτι και προσθέτουμε) 500 γρ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες. 500 γρ. ζυμαρικό πεταλούδες ή πένες ή και σπαγγέτι.
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι για βαθύ τηγάνισμα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε ελαφρά τα κομμένα κρεμμύδι, σέλερι, καρότο και σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη σκουρύνουν, περίπου για 10 λεπτά. 2. Προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθούν, περίπου για 5 λεπτά. 3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον τοματοπολτό, μαγειρεύουμε χωρίς σκέπασμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα, περίπου για 30 λεπτά. 4. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 5. Αν οι γαρίδες δεν είναι βρασμένες, τις βράζουμε ή τις σοτάρουμε μέχρι να γίνουν (τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας πριν σοτάρουμε). 6. Βάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. 7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο καυτό ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή 334 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!