175 γρ. σος σαφράν (η συνταγή παρακάτω)
200 γρ. φιλέτο φρέσκου σολωμού
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
150 γρ. πένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
φρέσκο πράσο κομμένο για γαρνίρισμα
20 γρ. βούτυρο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Σε ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ ...
Φαρφάλες με καπνιστό σολωμό ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
MΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΞΙΝΟΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ...
Φρέσκα χτένια τηγανητά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ ...
Σπαγγέτι με σάλτσα από αχιβάδες ΙΙ ...
ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΑ ΡΕΓΓΑΣ, ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ...
Πέννες με πράσινα χτένια ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ Η ΑΣΤΑΚΟ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 360 από 422  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ 0 ψήφοι




 

Υλικά

175 γρ. σος σαφράν (η συνταγή παρακάτω)
200 γρ. φιλέτο φρέσκου σολωμού
1/2 φλιτζ. παχιά κρέμα
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα
150 γρ. πένες
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
φρέσκο πράσο κομμένο για γαρνίρισμα
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και κρυώνουμε τις πένες με κρύο νερό.
2. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε το βούτυρο, το σολομό και την κρέμα σε ένα τηγάνι σοταρίσματος σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε, ώσπου να γίνει αδιαφανής. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τις κρύες πένες. Μαγειρεύουμε ώσπου η σάλτσα να καλύψει το ζυμαρικό και να χάσει το περισσότερο υγρό της.
3. Γαρνίρουμε με το πράσο.

Προηγούμενη Συνταγή 360 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.