750 γρ. κουνουπίδι ή μπρόκολο σπασμένο σε ανθάκια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι σε λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
3/4 φλιτζ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/2 μικρά κόκκινα καυτερά τσίλι ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
500 γρ. πένες ριγωτές ή άλλο ζυμαρικό κατάλληλο για να πιάσει τη σάλτσα
Το πιάτο αυτό γίνεται και με κουνουπίδι και με μπρόκολο.
Υλικά
750 γρ. κουνουπίδι ή μπρόκολο σπασμένο σε ανθάκια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
60 γρ. φιλέτα αντσούγας από βαζάκι σε λάδι, στραγγισμένα και κομμένα
3/4 φλιτζ. πράσινες ελιές ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
1/2 μικρά κόκκινα καυτερά τσίλι ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση
500 γρ. πένες ριγωτές ή άλλο ζυμαρικό κατάλληλο για να πιάσει τη σάλτσα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και το κρατάμε ζεστό, διατηρώντας το νερό του.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό προσθέτοντας στο νερό του και το νερό από το κουνουπίδι.
3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις αντσούγες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα τσίλι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, μόλις γίνει, και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.Το περιχύνουμε με το καυτό λάδι, το κουνουπίδι και τις ελιές. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνταγή 370 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!