1. Τρίβουμε τις φέτες του τόνου με λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στην άκρη. 2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει το σκόρδο, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό, το ξίδι, τη σόγια σος και 1 κουταλάκι από το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμυδάκι και το διατηρούμε ζεστό. 3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το αναμιγνύουμε με το μισό μίγμα της σόγια σος. 4. Ψήνουμε τον τόνο στη σχάρα για περίπου 5 λεπτά, γυρίζοντάς τον μια φορά, μέχρι να καψαλιστεί εξωτερικά και να είναι ροδαλός στο εσωτερικό. Τον μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τον διατηρούμε ζεστό. 5. Κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 8 ζεσταμένα πιάτα. Τοποθετούμε τον τόνο πάνω στο ζυμαρικό και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές από τη υπόλοιπη σος. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξύσμα με τα τσάιβς και την ψιλοκομμένη και τα ρίχνουμε πάνω από κάθε πιάτο. Γρανίρουμε με τα κλαράκια μέντας και σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 390 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!