ζύμη για ραβιόλι
300 γρ. αλεύρι τύπου «00»
2 αβγά (τους κρόκους)
1 αβγό ολόκληρο
1 κουταλιά μελάνι σουπιάς
(Νερό, αν χρειαστεί, για δούλεμα)
γέμιση
800 γρ. σκορπίνα
200 γρ. γαρίδες
250 γρ. αγκινάρες
100 γρ. τυρί ρικότα
1 κλωνάρι θυμάρι
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
2 κουταλιές κοφτές μαϊντανός
1 κουταλιά κοφτή άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
ζωμός ψαριού
1 καρότο
100 γρ. φινόκιο
1 1/2 κρεμμύδι ξερό
2 κλωνάρια σέλερι
Λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
6-7 κλωνάρια άνηθου
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κοφτή άνηθο

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Κοχύλια με φρέσκο φιλέτο τόνου μουστάρδα και χορταρικά ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΕΣΤΟ ...
ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΙΑ ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
Αρνί λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ ...
ΦΟΥΖΙΛΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ...
...
Γουρουνόπουλο με πατάτες στο φούρνο ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΣΑ ΒΕΡΑΚΡΟΥΖ ΚΑΙ ΛΥΘΡΙΝΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΤΡΕΙΔΙΑ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ (κατά G.S.Holister) ...
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΓΚΟ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΕΣ ...
Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά ...
ΜΑΥΡΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΡΟΖ ΣΑΛΤΣΑ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 402 από 422  Επόμενη

ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ 0 ψήφοι




 

Υλικά

ζύμη για ραβιόλι
300 γρ. αλεύρι τύπου «00»
2 αβγά (τους κρόκους)
1 αβγό ολόκληρο
1 κουταλιά μελάνι σουπιάς
(Νερό, αν χρειαστεί, για δούλεμα)
γέμιση
800 γρ. σκορπίνα
200 γρ. γαρίδες
250 γρ. αγκινάρες
100 γρ. τυρί ρικότα
1 κλωνάρι θυμάρι
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
2 κουταλιές κοφτές μαϊντανός
1 κουταλιά κοφτή άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
ζωμός ψαριού
1 καρότο
100 γρ. φινόκιο
1 1/2 κρεμμύδι ξερό
2 κλωνάρια σέλερι
Λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού
6-7 κλωνάρια άνηθου
2 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κοφτή άνηθο

Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατεύουμε το αλεύρι με τους 2 κρόκους και το 1 ολόκληρο αβγό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μελάνι. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη.Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη ζύμη με σελοφάν και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Γέμιση: Φιλετάρουμε το ψάρι προσεκτικά, βγάζουμε όλα τα κόκαλα και κόβουμε το φιλέτο σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε τις αγκινάρες (αφού τις έχουμε καθαρίσει και κόψει κι αυτές σε μικρούς κύβους) σε ελαιόλαδο μαζί με μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τα φιλέτα της σκορπίνας και τις γαρίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ψαριού, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο, και το αφήνουμε να βράσει. Βγάζουμε το σκόρδο από τη γέμιση, αφαιρούμε το 1/3 της γέμισης και το χτυπάμε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνει ένας πουρές σφιχτός. Προσθέτουμε τη ρικότα και το 1/3 της γέμισης που αφαιρέσαμε και μεταφέρουμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Φτιάχνουμε μια μπάλα από...

Προηγούμενη Συνταγή 402 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.