3 φέτες σφικτό, λευκό ψωμί σάντουιτς
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ πανσέτα ή και παραπάνω ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (4 κουτ.)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (8 κουτ.)
350 γρ σφιχτά φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ ξηρά φετουτσίνια με αβγά
τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο για το σερβίρισμα

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Γαύρος Μαρινάτος ...
ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΡΥΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΙΚΟ...
ΜΠΛΕ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΣΕΤΣΟΥΑΝ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΡΥΖΙ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΚΡΕΜΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Λιγκουίνια μα χτένια και σπαράγγια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ, ΠΑΣΤΑ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
«ΠΑΚΟΡΑΣ» ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (Τοσκάνη) ...
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, κρεατικά
Προηγούμενη Συνταγή 11 από 124  Επόμενη

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ 1 ψήφοι




 
Οι χυλοπίτες (ζυμαρικό με αβγά) αντί για συνηθισμένο ζυμαρικό από σκληρό σιτάρι, κάνει εδώ όλη τη διαφορά. Τις βρίσκουμε είτε σαν φωλιές ή χύμα πάνω σε δίσκους.
Υλικά

3 φέτες σφικτό, λευκό ψωμί σάντουιτς
3 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γρ πανσέτα ή και παραπάνω ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί (4 κουτ.)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου (8 κουτ.)
350 γρ σφιχτά φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλάκια χυμός λεμονιού ή κατά τη γεύση
350 γρ ξηρά φετουτσίνια με αβγά
τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Σχίζουμε το ψωμί σε κομμάτια και το τρίβουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χοντρά τρίμματα.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα των 30 εκ. σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει, ρίχνουμε τα τρίμματα του ψωμιού μαζί με αλατοπίπερο κατά τη γεύση, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ξεροτηγανιστούν και να χρυσίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο για να κρυώσουν.
3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μια καθαρή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει αλλά να μην καπνίσει, και σοτάρουμε την πανσέτα μέχρι να ξεροτηγανιστεί και να χρυσίσει. Με ένα κουτάλι τρυπητό τη μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.
4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί και βράζουμε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι το υγρό να μειωθεί στη 1 κουταλιά περίπου. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το ζωμό κοτόπουλου, τα σύκα, το μαϊντανό, τη μισή πανσέτα και το χυμό λεμονιού.
5. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1/2 φλιτζ. από το νερό του.
6. Βάζουμε το ζυμαρικό στη σάλτσα των σύκων μαζί με το 1/4 φλιτζ. νερού που φυλάξαμε, αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτοντας περισσότερο νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού, αν χρειάζεται, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
7. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα τρίμματα ψωμιού και την υπόλοιπη πανσέτα.

Προηγούμενη Συνταγή 11 από 124  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.