Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ωμό κρόκο αβγού (όπως π.χ. όταν πρόκειται για εγκύους,
μικρά παιδιά ή άτομα με επισφαλή υγεία), τον αντικαθιστούμε με μια κουταλιά κοινή μαγιονέζα
από βάζο. Τα κρουτόν είναι καλό να γίνονται ακριβώς πριν το σερβίρισμα κατά το δυνατόν.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 καρβέλι ιταλικό ψωμί των 250-300 γρ., μόνο η ψίχα,
κομμένη σε κομμάτια των 2 εκ.
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντσούγας
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος
1 κουταλάκι Γούστερ σως
1/2 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 μεγάλος κρόκος αβγού
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κεφάλια μαρούλι των 300 γρ., μόνο τα εσωτερικά φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο ή 75 γρ. "ξυρισμένο"
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230°. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι καγιέν και μαύρο πιπέρι μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε το ψωμί σε μια στρώση σε ένα ταψί διαστάσεων 28x45 εκ. Ψήνουμε μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, περίπου για 10 λεπτά. Τα βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε το σκόρδο, τα φιλέτα αντσούγας και αλάτι σε ένα μεγάλο ξύλινο μπολ σαλάτας. Με δυο πιρούνια λιώνουμε το σκόρδο και την αντσούγα σε μια πάστα.
3. Με ένα πιρούνι αναμιγνύουμε κτυπώντας το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη Γούστερ σως, τη μουστάρδα και τον κρόκο αβγού.
4. Πάλι με το πιρούνι ρίχνουμε κτυπώντας το ελαιόλαδο.
5. Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε κομμάτια των 3-4 εκ. Προσθέτουμε τα κρουτόν, το μαρούλι και το τυρί στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε ρίχνουμε περισσότερο τριμμένο τυρί από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.
Συνταγή 13 από 51
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
NTINA 02-08-2008 05:02:13
Με τι μπορώ να σερβίρω τη σαλάτα του Καίσαρα??????????Μόνο με ψητα????
Yum Yum Editor 18-07-2008 21:06:23
H σαλάτα του Καίσαρα ονομάστηκε έτσι από τον δημιουργό της συνταγής Σήζαρ Καρντίνι (Caesar Cardini), μπορείς να μάθεις την ιστορία της συνταγής στην ιστοσελίδα
http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 18-07-2008 00:47:28
ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΗΖΑΡ?
Γιάννης 21-07-2007 01:57:31
Γεια σου Μαρία! Γενικά τα φαγητά με μαγιονέζα έχουν πολλές θερμίδες, πάντως μια φορά που είχα ψαξει για caesar είχα βρει ότι για 250 γραμμάρια σαλάτας αντιστοιχούν 300 θερμίδες
Μαρια 18-07-2007 05:08:43
Τι θερμίδες έχει μια σαλάτα σηζαρ;
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!