ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 καρβέλι ιταλικό ψωμί των 250-300 γρ., μόνο η ψίχα,
κομμένη σε κομμάτια των 2 εκ.
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντσούγας
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος
1 κουταλάκι Γούστερ σως
1/2 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 μεγάλος κρόκος αβγού
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κεφάλια μαρούλι των 300 γρ., μόνο τα εσωτερικά φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο ή 75 γρ. "ξυρισμένο"

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ...
Μπουγάτσα ...
ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ...
ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ...
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ...
Σπαγγέτι με ρικότα και μελιτζάνες ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
Κινέζικος ζωμός κοτόπουλου ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΤΣΙΛΙ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
ΧΤΥΠΗΤΗ ...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ ...
ΑΒΓΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΑΥΓΟ...
Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια...
Τυροκροκέτες ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΜΑΥΡΑ ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΝΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ, ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ AΝΗΘΟ ...
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΑΒΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ...

Συνταγές » Σαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 13 από 51  Επόμενη

ΣΑΛΑΤΑ ΣΗΖΑΡ 9 ψήφοι




 
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ωμό κρόκο αβγού (όπως π.χ. όταν πρόκειται για εγκύους, μικρά παιδιά ή άτομα με επισφαλή υγεία), τον αντικαθιστούμε με μια κουταλιά κοινή μαγιονέζα από βάζο. Τα κρουτόν είναι καλό να γίνονται ακριβώς πριν το σερβίρισμα κατά το δυνατόν.
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ:
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 καρβέλι ιταλικό ψωμί των 250-300 γρ., μόνο η ψίχα,
κομμένη σε κομμάτια των 2 εκ.
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
2 σκελίδες σκόρδο
4 φιλέτα αντσούγας
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά χυμός λεμονιού φρεσκοστιμμένος
1 κουταλάκι Γούστερ σως
1/2 κουταλάκι μουστάρδα Ντιζόν
1 μεγάλος κρόκος αβγού
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κεφάλια μαρούλι των 300 γρ., μόνο τα εσωτερικά φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ή ρομάνο ή 75 γρ. "ξυρισμένο"

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 230°. Αναμιγνύουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι καγιέν και μαύρο πιπέρι μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε το ψωμί σε μια στρώση σε ένα ταψί διαστάσεων 28x45 εκ. Ψήνουμε μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, περίπου για 10 λεπτά. Τα βάζουμε στην άκρη.
2. Βάζουμε το σκόρδο, τα φιλέτα αντσούγας και αλάτι σε ένα μεγάλο ξύλινο μπολ σαλάτας. Με δυο πιρούνια λιώνουμε το σκόρδο και την αντσούγα σε μια πάστα.
3. Με ένα πιρούνι αναμιγνύουμε κτυπώντας το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τη Γούστερ σως, τη μουστάρδα και τον κρόκο αβγού.
4. Πάλι με το πιρούνι ρίχνουμε κτυπώντας το ελαιόλαδο.
5. Κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε κομμάτια των 3-4 εκ. Προσθέτουμε τα κρουτόν, το μαρούλι και το τυρί στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε ρίχνουμε περισσότερο τριμμένο τυρί από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 13 από 51  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

NTINA 02-08-2008 05:02:13

Με τι μπορώ να σερβίρω τη σαλάτα του Καίσαρα??????????Μόνο με ψητα????

Yum Yum Editor 18-07-2008 21:06:23

H σαλάτα του Καίσαρα ονομάστηκε έτσι από τον δημιουργό της συνταγής Σήζαρ Καρντίνι (Caesar Cardini), μπορείς να μάθεις την ιστορία της συνταγής στην ιστοσελίδα http://en.wikipedia.org/wiki/Caesar_salad

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 18-07-2008 00:47:28

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΗΖΑΡ?

Γιάννης 21-07-2007 01:57:31

Γεια σου Μαρία! Γενικά τα φαγητά με μαγιονέζα έχουν πολλές θερμίδες, πάντως μια φορά που είχα ψαξει για caesar είχα βρει ότι για 250 γραμμάρια σαλάτας αντιστοιχούν 300 θερμίδες

Μαρια 18-07-2007 05:08:43

Τι θερμίδες έχει μια σαλάτα σηζαρ;

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.