4 μελιτζάνες φλάσκες
αλεύρι
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1,5 κιλό κιμά
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα, κρεμμύδι, σκόρδο
αλμυρό τυρί, γαλέτα, τοματοπολτό
1 φλυτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ...
ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΠΑΧΑΡΕΤΕ (Pajarete)...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ...
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΡΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ...
Πικάντικο πώντς ανανά ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ ...
Γιαουρτόπιτα ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
Καραβίδες με σος περνό...
ΠΙΛΑΦΙ ΑΤΖΕΜ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ TAΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ...
ΠΑΓΩΤΟ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ...
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΣΙΝΙ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΛΑ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑ (Gamberi ala bussara)...
Σάλτσα βασιλικού (pestο) ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ, ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ...

Συνταγές » Επτανησιακά
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 6  Επόμενη

ΜΟΥΣΑΚΑΣ 3 ψήφοι




 

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
αλεύρι
5 μεγάλες πατάτες
10 κολοκύθια πράσινα
1,5 κιλό κιμά
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο
κανέλα, κρεμμύδι, σκόρδο
αλμυρό τυρί, γαλέτα, τοματοπολτό
1 φλυτζάνι λάδι
Υλικά για την κρέμα:
3 κουταλιές βούτυρο
7 κουταλιές ζεστό γάλα όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 αυγά για το τέλος

Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα τρυπητό για 2 ώρες να στραγγίξουν.
2. Παράλληλα τηγανίζουμε σε λεπτές φέτες τις πατάτες και τα κολοκύθια.
3. Στρώνουμε σε ένα ταψί μέτριο κάτω τις πατάτες, ένα στρώμα κολοκύθια και επάνω τις μελιτζάνες τις οποίες έχουμε ήδη τηγανίσει.
4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Σε λίγο ρίχνουμε και τον τοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα. Μόλις πιει τα υγρά του απλώνουμε τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες στο ταψί. Απλώνουμε τελικώς επάνω από τον κιμά μια κρέμα μπεσαμέλ ή για πιο ελαφρά μια σάλτσα άσπρη.
5. Χτυπάμε με 2 κουταλιές νερό 2 αυγά και περιχύνουμε την κρέμα. Πασπαλίζουμε με αλμυρό τριμμένο τυρί και λίγο γαλέτα και φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 6  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.