7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζ. βούτυρο πολύ καλά χτυπημένο
2 βανίλιες
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΤΣΙΛΙ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΤΣΙΣ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
Σάμαλι ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΟΙΝΙΚΟΔΕΝΤΡΟΥ ...
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ VINDALOO ...
ΕΥΚΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
Μελιτζάνες παπουτσάκια...
ΤΥΡΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ...
ΨΗΤΟ ΤΥΡΙ ΜΠΡΙ ...
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ ...
ΠΕΣΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ ...
Ψαρόσουπα ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ AIOLI ...
Λαζάνια με θαλασσινά ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡΟ ...
ΝΤΙΠ ΑΠΟ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΤΟΦΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ...
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου...
Σούπα αγγουριού με σολωμό ...
ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ...
ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ...
ΦΙΛΕΤΟ ΠΙΠΕΡΑΤΟ (Steak Au Poivre)...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 16 από 56  Επόμενη

Ραβανί 12 ψήφοι




 

Υλικά
7 αυγά χωριστά κρόκους από ασπράδια
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
2 φλιτζ. σιμιγδάλι
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζ. βούτυρο πολύ καλά χτυπημένο
2 βανίλιες
3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και τη ζάχαρη, τα χτυπάμε πολύ καλά και τα προσθέτουμε στο βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα των αυγών εναλλάξ.
4. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.
6. Μόλις το ραβανί μισοκρυώσει ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω πολύ ζεστό το σιρόπι.

Προηγούμενη Συνταγή 16 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

στελλα 31-05-2009 00:29:58

ψιλό απ' ότι ξέρω

maria 13-05-2009 20:25:55

τι σιμιγδάλι χρησιμοποιούμε? χονδρό ή ψιλό?

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.