3 1/2 φλιτζάνια μούστο
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
1/2 φλιτζάνι νερό
σουσάμι
κανέλα
καρύδια

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΤΟ ...
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΑΠΟ ΤΟΦΟΥ...
Σάμαλι Νηστίσιμο ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
ΝΤΙΠ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ...
Μπουρανί (Σμυρνέϊκο) ...
Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο ...
ΝΤΙΠ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΝΤΙ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΤΟΥΣ ...
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ...
ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ...
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ...
ΣΑΛΑΤΑ ΠΡΟΒΑΝΣΑΛ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΑΝΙΤAΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΠEΡΙEΣ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ...
Σαλάτα τομάτας και μοτσαρέλλα...
ΓΑΡΙΔΟΣΟΥΠΑ...
ΣΟΥΦΛΕ ΑΠΟ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ...

Συνταγές » Επιδόρπια
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 56  Επόμενη

Μουσταλευριά5 ψήφοι




 

Υλικά
3 1/2 φλιτζάνια μούστο
1/2 φλιτζάνι νισεστέ
1/2 φλιτζάνι νερό
σουσάμι
κανέλα
καρύδια

Εκτέλεση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μούστο να βράσει
-Εν τω μεταξύ στο νερό προσθέτετε το νισεστέ και ανακατεύετε
-Μόλις βράσει το μείγμα με το μούστο, ρίχνετε το χυλό από το αλεύρι πολύ λίγο τη φορά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει (πήξει)
-Σερβίρετε σε μερίδες και αφήνετε να κρυώσει
-Πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σουσάμι

Προηγούμενη Συνταγή 6 από 56  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

ΦΩΣΤΗΡΑΣ 14-04-2009 07:45:02

ευχαριστώ πολύ τον Μιχάλη Παππά

ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 14-04-2009 00:52:28

το νισεστε είναι απλα το άμυλο. μπορεί να είναι καλαμποκιού, σίτου, πατάτας, ταπιοκας, κ.α.

ΦΩΣΤΗΡΑΣ 08-04-2009 08:36:04

τι είναι το νισετσέ?

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 30-11-2007 20:40:02

Εμείς οι Σαμιώτισσες γνωρίζουμε τα μυστικά του μούστου. Όταν βράζει, φουσκώνει και αφρίζει. Με ένα κλωνάρι βασιλικό <<χτυπάμε>>τον μούστο. Έτσι κοπάζει η βράση και ο μούστος πέρνει ένα ελαφρύ άρωμα βασιλικού.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.