-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μούστο να βράσει
-Εν τω μεταξύ στο νερό προσθέτετε το νισεστέ και ανακατεύετε
-Μόλις βράσει το μείγμα με το μούστο, ρίχνετε το χυλό από το αλεύρι πολύ λίγο τη φορά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα να μην σβολιάσει
-Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει (πήξει)
-Σερβίρετε σε μερίδες και αφήνετε να κρυώσει
-Πασπαλίζετε με κανέλα, καρύδια και σουσάμι
Συνταγή 6 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ 14-04-2009 07:45:02
ευχαριστώ πολύ τον Μιχάλη Παππά
ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 14-04-2009 00:52:28
το νισεστε είναι απλα το άμυλο. μπορεί να είναι καλαμποκιού, σίτου, πατάτας, ταπιοκας, κ.α.
ΦΩΣΤΗΡΑΣ 08-04-2009 08:36:04
τι είναι το νισετσέ?
ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 30-11-2007 20:40:02
Εμείς οι Σαμιώτισσες γνωρίζουμε τα μυστικά του μούστου. Όταν βράζει, φουσκώνει και αφρίζει. Με ένα κλωνάρι βασιλικό <<χτυπάμε>>τον μούστο. Έτσι κοπάζει η βράση και ο μούστος πέρνει ένα ελαφρύ άρωμα βασιλικού.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!