3 φλιτζ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
2 φλιτζ. αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.
3. Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
5. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά
6. Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα.
7. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλλα. Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.
Συνταγή 27 από 56
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
βασιλης 17-01-2009 22:05:40
περιμενω απαντισι στο e-mailμου
βασιλης 17-01-2009 22:03:40
γινεται καριδοπιτα χορισς βυτιρο? πασπαλιζετε το λαδομενο ταψι με ζαχαζι?
βασιλης 17-01-2009 22:00:27
το βυτιρο που ειναι????
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!