500 γρ. λαζάνια 1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη σε χοντρές φλούδες 150 γρ. αρακάς καθαρισμένος 150 γρ. πράσινα φασολάκια καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα 2 πράσα πλυμένα και κομμένα σε λωρίδες. 1 κλώνος σέλινο κομμένο 4 τομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 50 γρ. βούτυρο 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός 2,5 κουταλιές φρέσκια κρέμα 50 γρ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε όλα τα λαχανικά μαζί στον αχνό για 15 λεπτά με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να εξατμισθεί κάπως το υγρό που έβγαλαν τα λαχανικά, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη μισή φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Μετά βάζουμε μια στρώση από τα λαχανικό και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή βασιλικό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη φρέσκια κρέμα και την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Συνταγή 267 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!