350 γρ σπαγετίνι ή μαλλιά αγγέλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός αχιβάδας (εμφιαλωμένος)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΚΡΥΑ VERMICELLI ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ...
Madras Curry...
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΖΟΥN ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
Ρυζόγαλο ...
ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΙ, ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ FRA DIAVOLO ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ...
Σούπα Μινεστρόνε ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ...
Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα ...
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΑΝΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
Πράσινη σαλάτα με τυρί και ξηρούς καρπούς ...
Κοκκινιστό με φέτα ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
Tira mi su...
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ ΚΑΙ NOODLES ...
Γλυκό του ταψιού με καρύδα...
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΤΑ ...
ΣΟΥΠΑ ΜΑΡΑΘΟΥ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 271 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΡΑΒΊΔΕΣ 1 ψήφοι




 

Υλικά

350 γρ σπαγετίνι ή μαλλιά αγγέλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλιτζ ζωμός αχιβάδας (εμφιαλωμένος)
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο
500 γρ καραβίδες ή μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι αλάτι ή κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του, διατηρώντας το ζεστό.
2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι στιφάδου και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό αχιβάδας και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, απλώνοντάς τες ομοιόμορφα στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
3. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά με προσοχή και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 271 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.