500 γρ. σπαγγετίνι
500 γρ φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα
1 μικρό βάζο καρδιές αγκινάρας μαρινάτες, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1 μεγάλη τομάτα κομμένη
χυμός 1/2 λεμονιού
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός κομμένος
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
πιπέρι κόκκινο κοπανισμένο κατά τη γεύση

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΤΟΝΟ KAI MΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ ...
ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΚΡΥΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΚΑΤΖΟΥΝ ...
ΣΟΥΠΑ ΓΚΟΥΛΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΟΣΤΡΑΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ...
ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑΣ ...
Γαρίδες με κάρυ (Ινδία) ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΟΡΝΕ ...
ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Ραβιόλι με θαλασσινά και σως από πορτοκάλι και κρόκο ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 272 από 422  Επόμενη

ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. σπαγγετίνι
500 γρ φρέσκα καλαμαράκια, καθαρισμένα και κομμένα
1 μικρό βάζο καρδιές αγκινάρας μαρινάτες, στραγγισμένες και ξεπλυμένες
1/3 φλιτζ. μαύρες ελιές ξεσποριασμένες και κομμένες στη μέση
1 μεγάλη τομάτα κομμένη
χυμός 1/2 λεμονιού
3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκος βασιλικός κομμένος
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
πιπέρι κόκκινο κοπανισμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση
1. Κάτω από τρεχούμενο νερό καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας τα εντόσθια, κόβοντας τα πόδια τους και πετώντας το κεφάλι ακριβώς κάτω από τα μάτια και επίσης αφαιρώντας το σκούρο δέρμα. Κόβουμε το σώμα σε δακτυλίδια, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε μαζί με τα πόδια.
2. Βράζουμε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βράζουμε τα καλαμάρια για 3-4 λεπτά, ακριβώς μέχρι να ασπρίσουν και τα πόδια να μαζέψουν. (Δεν τα βράζουμε πολύ, αλλιώς θα γίνουν σαν λάστιχο και θα χάσουν τη γεύση τους). Στραγγίζουμε.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά, εκτός από το ζυμαρικό και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε το ζυμαρικό, το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε στο μίγμα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φρέσκο ψωμί.

Προηγούμενη Συνταγή 272 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.