2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.)
15 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ.
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
500 γρ. πένες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
Μακαρονάδα με τόνο ...
Ραγού από στρείδια ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Μακαρόνια με άσπρη σάλτσα ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΙΚΕΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ...
Σάλτσα σπαγγέτι με γαρίδες και κοτόπουλο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΌ ΒΟΤΚΑ, KIMA KAI ΕΛΙΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΑΡΙΓΙΑΝΝΑΣ ...
SPAGHETTI GLORIOSI ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ...
Πέννες με στρείδια και σπανάκι ...
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) ...
ΠΕΝΕΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΗΣΑΜΟΣΠΟΡΟΥΣ...
Μπουγάτσα ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΓΚΟ ΨΙΛΟΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΟ...
Αγκινάρες με γαρίδες...
Τάρτα με Αγκινάρες...
Αγκινάρες Πανέ...
Αγκινάρες Ογκρατέν...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ...
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 356 από 422  Επόμενη

TΟΝΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ 0 ψήφοι




 

Υλικά

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
κόκκινο καυτερό πιπέρι τσίλι ή νιφάδες κατά τη γεύση (προαιρ.)
15 μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια των 420 γρ.
2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά κάπαρη στραγγισμένη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
500 γρ. πένες

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και 1 κουταλιά μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, προσθέτοντας την κάπαρη το τελευταίο λεπτό. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο.
2. Προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ζεσταθεί καλά ο τόνος.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό διατηρώντας 1 φλιτζ. Από το νερό του.
4. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό, προσθέτοντας λίγο από το νερό του, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.

Προηγούμενη Συνταγή 356 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.