180 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες 250 γρ. φιδές ή σπαγετίνι 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 3 κουταλιά ελαιόλαδο 2 φορές από 1/4 φλιτζ. τομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες (2 μέτριες) 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί 3 κουταλιές κάπαρη μεγάλη στραγγισμένη 1,5 κουταλάκι άνηθο ξηρό 1,5 κουταλάκι βασιλικός ξηρός 1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο μαϊντανός ξηρός (προαιρετικός)
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τον καπνιστό σολομό σε λωρίδες πλάτους 1,5 εκ. και τον βάζουμε στην άκρη. 2. Βράζουμε το ζυμαρικό. 3. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, ώσπου μόλις να ροδίσει. Προσθέτουμε τις τομάτες, το κρασί, την κάπαρη, το άνηθο και το βασιλικό. Βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά. 4. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Το ανακατεύουμε με το μίγμα τομάτας. Προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες τομάτες και το μαϊντανό, αν θέλουμε.
Συνταγή 170 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Δημήτρης Κορκόδειλος 06-06-2009 00:03:35
Ποτέ παρμεζάνα σε ζυμαρικά με σάλτσα θαλασσινών! Αν και δεν το συνηθίζουν οι Ιταλοί, τριμμένη φέτα πάει.
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!