1. Καθαρίζετε τα καλαμάρια και τα πλένετε πολύ καλά. Κόβετε τα κεφάλια, αφαιρείτε τα μάτια και ψιλοκόβετε τα μουστάκια και το υπόλοιπο μέρος του κεφαλιού. 2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το μισό λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτετε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα πλοκάμια αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το λεμόνι, τις μισές ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα φλιτζάνι νερό. 3. Αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά περίπου. Συμπληρώνετε με 2 φλιτζάνια νερό, ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Σιγοψήνετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει. 4. Γεμίζετε τις κουκούλες με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα για να μην «χυθεί» η και τις βάζετε σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτετε τις υπόλοιπες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζανιού νερό. 5. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα καλαμάρια.
Συνταγή 76 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
13-10-2008 02:47:21
poli kalh syntagh
Μπόζης Κώστας 09-08-2008 01:58:36
θα ταιριαζε να βάλετε στη γέμιση και λίγο κουκουναρι!
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!