1 φύλλο μπακαλιάρου παστού ή 1 κιλό γαλέο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 μάτσο φρέσκα πράσα (κεντανές), ή άγρια πράσα 1 μεγάλο μάτσο μάραθα (αντί για μάραθα χρησιμοποιείστε μαϊντανός και σέλινο) 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες 1/4 λάχανο μικρό, ψιλοκομμένο 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι αλεύρι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια . Τον ξαλμυρίζετε τον μπακαλιάρο σε άφθονο νερό που αλλάζετε 4-5 φορές για 8-10 ώρες. 2. Τον στραγγίζετε και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τηγανίζετε την επομένη σε ένα φλιτζάνι καυτό ελαιόλαδο , αφού προηγουμένως τον έχετε αλευρώσει. 3. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά σε αυτό το κρεμμύδι . Ρίχνετε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35 λεπτά. 4. Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνετε τον τηγανιτό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύετε καθόλου απλά πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Συνταγή 77 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
penny 09-06-2009 19:46:05
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!