1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο, κομμένο σε κύβους των 2,5 εκ. σκόρδο 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες φύλλα λεμονιάς 125 ml (1/2 φλιτζάνι) γάλα 4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη 250 γρ αποξηραμένα βερίκοκα μικρά κρεμμύδια Για τη μαρινάδα: 125 ml ξίδι 60 γρ κάρι 30 γρ μαρμελάδα βερίκοκο 1 κουταλιά ζάχαρη λίγα δαφνόφυλλα καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες αλάτι
Εκτέλεση
1. Αρωματίζουμε ένα βαθύ πιάτο, τρίβοντας το με σκόρδο και βάζουμε μέσα το κρέας, κομμένο σε μικρούς κύβους, (όπως στα σουβλάκια). Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το κρεμμύδι και με φύλλα λεμονιάς. Πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη, περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη. 2. Την επομένη, φτιάχνουμε τη μαρινάδα βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ξίδι, το κάρι, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα και αλάτι. Αφήνουμε να βράσει γύρω στα 5 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο και το απομακρύνουμε από τη φωτιά. Όταν η μαρινάδα κρυώσει, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και ψιλοκομμένες καυτερές πιπεριές. 3. Περιχύνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστο για 1 μέρα. 4. Φτιάχνουμε τα σουβλάκια, εναλλάσσοντας στα ξυλάκια το κρέας, κομματάκια λίπους, αποξηραμένα βερίκοκα (έχουμε αφήσει πρωτύτερα να φουσκώσουν για λίγο σε νερό) και ολόκληρα μικρά κρεμμύδια. Ψήνουμε στη σχάρα.
Συνταγή 76 από 170
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!