500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομματιασμένο
250 ml παχιά κρέμα χτυπητή
2 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
120 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και τεμαχισμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τηυ γεύση
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ...
ΜΠΟΥΚΑΤΙΝΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ ...
Γαύροι λαδορίγανη στο φούρνο ...
ΚΡΕΠΕΣ ...
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ...
Παγωτό βερίκοκο ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ...
Φάβα ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ...
Κοτόπουλο με κάρι ...
ΨΗΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ...
Ταλιατέλες με καπνιστό σολωμό ...
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΙΦΑΔΟ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ, ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ...
Φιλέτο με σως μανιτάρια ...
Αρνί καπαμά ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟΝΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ...
ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ...
ΚΑΝΤΑΪΦΙ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ...
ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΚΛΑΣΟ ΚΑΡΙ ...
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, μακαρονοσαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 2 από 57  Επόμενη

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ0 ψήφοι




 
Ένας νοστιμότατος συνδυασμός από τη μοναδική γεύση της γκοργκοντζόλας και της γλύκας του φρέσκου αχλαδιού.
Υλικά
500 γρ. πένες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
60 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομματιασμένο
250 ml παχιά κρέμα χτυπητή
2 μεγάλα αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
120 γρ. καρύδια καβουρδισμένα και τεμαχισμένα
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τηυ γεύση
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.
2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζυμαρικό το βούτυρο, την παρμεζάνα και την γκοργκοντζόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως τα τυριά. Ρίχνουμε στο μίγμα την κρέμα και ανακατεύουμε. Το βγάζουμε από τη φωτιά και «διπλώνουμε» τα αχλάδια στο μίγμα του ζυμαρικού. Ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια, βάζουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Προηγούμενη Συνταγή 2 από 57  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.