500 γρ. σπαράγγια ξακρισμένα και ξεφλουδισμένα (φυλάμε τις άκρες και τις φλούδες)
250 γρ. αυγομακάρονα (χυλοπίτες)
2 κουταλάκια αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)
Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΜΑΤΑ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΟ PESTO ΠΡΙΜΑΒΕΡΑ ...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ...
Κοτόπουλο βραστό ...
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ...
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ ...
Μοσχάρι Στιφάδο ...
Λιγκουϊνια αραμπιάτα με σκόρδο ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
Αρνί καπαμά ...
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο ...
Μακαρονάδα από στρείδια ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ...
ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ Α ...
ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΑΛΑ ΠΙΤΖΑΪΟΛΑ ...
ΨΑΡΟΤΗΓΑΝΙΑ ΑΝΑΜΙΚΤΗ...
Αρνί με κολοκυθάκια στο φούρνο ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ME ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΑΛΑ ΤΡΕΒΙ ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Συνταγή 6 από 301  Επόμενη

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ0 ψήφοι




 
Στο παρόν πιάτο τονίζεται η λεπτή γεύση του σπαραγγιού με ελάχιστα συστατικά.
Υλικά
500 γρ. σπαράγγια ξακρισμένα και ξεφλουδισμένα (φυλάμε τις άκρες και τις φλούδες)
250 γρ. αυγομακάρονα (χυλοπίτες)
2 κουταλάκια αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)
Εκτέλεση
1. Χωρίζουμε τις άκρες σπαραγγιού από τους μίσχους. Κόβουμε τους μίσχους σε κομμάτια των 5 εκ.. Κρατάμε τους μίσχους και τις άκρες χωριστά.
2. Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερό μέχρι το ¼ του ύψους και το αφήνουμε να βράσει . Προσθέτουμε τους μίσχους σπαραγγιού. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι τρυπιούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με ένα βαθύ κουτάλι. Προσθέτουμε τις άκρες σπαραγγιού στο νερό. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι μόλις να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε με ένα βαθύ κουτάλι, τις ξεβγάζουμε σε κρύο νερό και τις στραγγίζουμε.
3. Προσθέτουμε τις γαρνιτούρες στο νερό. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι ο ζωμός να μειωθεί σε 1 φλιτζ. και να είναι έντονη η γεύση του σπαραγγιού. Ανακατεύοντας πιέζουμε τα σπαράγγια για να βγάλουν περισσότερο ζωμό. Ξεχωρίζουμε τον ζωμό από τα σπαράγγια.
4. Βάζουμε τους διατηρημένους μίσχους σε ένα μύλο, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τις ίνες. Το υγρό που θα προκύψει θα είναι περίπου 1/2 φλιτζ. Πιέζουμε το υγρό σε ένα λεπτό κόσκινο για να αφαιρεθούν οι υπόλοιπες ίνες.
5. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
6. Αναμιγνύουμε τον ζωμό σπαραγγιού και το υγρό σε ένα δοχείο και το βράζουμε. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το υγρό να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και τις άκρες του σπαραγγιού. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι το υγρό να πήξει εντελώς. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένο και με παρμεζάνα, αν θέλουμε.


Προηγούμενη Συνταγή 6 από 301  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.