Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ (ΦΡΕΣΚΟΣ) ΓΙΑΧΝΙ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ CAJUN ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΟΡΝΕ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ ...
ΡΕΒΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ, ΣΟΥΜΑΚΙ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΡΙΑΝΙ (Beriani, Brunei)...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BEURRE BLANC...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ...
ΚΡΥΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΝΟΥΝΤΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΦΙΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ...
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΛΕ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
Γαλατόπιτα με μακαρόνια ...
ΚΑΡΙ ΜΑΤΑΡΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠ' ΟΛΑ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ...
Χειμωνιάτικη μακαρονάδα με γαρίδες και βασιλικό ...
Σπαγγέτι με χτένια και άσπρο κρασί ...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΑΡΙΝΑΡΑ ...


Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  
ΟΙ ναπολιτάνοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι πιάνουν τα χταπόδια κατεβάζοντας κοντά στα βράχια όπου έχουν εντοπίσει τα θολάμια τους μια άσπρη πήλινη κανάτα, τη μουμαρέλα, μισογεμάτη ολόλευκα βότσαλα. Το λευκό τα τραβάει σαν μαγνήτης, λένε. Αφήνουν, λοιπόν, την κανάτα στο βυθό και έπειτα από μερικές μέρες το χταπόδι μπαίνει μέσα, βγάζοντας έξω τα βότσαλα. Οι ψαράδες, βλέποντας τις σκορπισμένες πέτρες, καταλαβαίνουν ότι το παγίδεψαν και ανεβάζουν προσεκτικά το κανάτι. Η παλιά, κατά πολλούς αρχαία, αυτή μέθοδος χρησιμοποιείται με κάποιες παραλλαγές και από τους Ιάπωνες, που είναι οι πιο ενθουσιώδεις λάτρεις του χταποδιού στον κόσμο καικαταναλώνουν περίπου τα μισά από τα χταπόδια που αλιεύονται στις θάλασσες της υφηλίου. Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι τα περισσότερα από τα χταπόδια που καταναλώνουμε αυτό το καλοκαίρι, εμείς και οι ολυμπιακοί μας επισκέπτες, δεν προέρχονται από το Αιγαίο, ούτε από τη Μεσόγειο, αλλά από μακρινούς ωκεανούς. Η ζήτηση για χταπόδια έχει πολλαπλασιαστεί, μια και εκτός από μας, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς -οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι χταποδοφάγοι της Μεσογείου- έχουν τώρα προστεθεί και πολλοί Αμερικανοί και Βορειοευρωπαίοι. Τα χταπόδια που πιάνονται στα νερά μας, πάντως, προτού απλωθούν στην ψησταριά και μας λιβανίσουν με την ορεκτικότατη τσίκνα τους, πρέπει να χτυπηθούν και να παραγουλιαστούν για να μαλακώσουν οι σκληροί μύες των πλοκαμιών τους. Στην εντυπωσιακή και πάντα πλούσια ψαραγορά του Λαυρίου, είδα προ ημερών ένα ενδιαφέρον αυτοσχέδιο μηχάνημα που στριφογυρίζει τα χταπόδια, όπως έπλεναν τα ρούχα τα πρώτα ηλεκτρικά πλυντήρια, εκείνα τα στρογγυλά που άνοιγαν από πάνω. Σημειώστε, πάντως, ότι οι Γιαπωνέζοι δεν χτυπάνε τα χιλιάδες χταπόδια που καταναλώνουν. Μόλις τα πιάσουν, τα ζεματάνε βιαστικά, χωρίς καν να τα αφήσουν να σκληρύνουν. Μετά κόβουν τα πλοκάμια σε λεπτότατα φετάκια τα οποία τρώνε σχεδόν ωμά, Βουτώντας τα σε σάλτσα σόγια ή σε καυτερή γουασάμπι με ξίδι. Αν τύχει να πιάσετε κάποιο χταποδάκι, δοκιμάστε το με τον τρόπο αυτό και θα έχετε μια τελείως διαφορετική γευστική εμπειρία.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ  
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΑΛΑΤΙ  
ΦΙΛΕΤΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΓΛΥΚΟΚΑΥΤΕΡΑ  
ΦΕΤΕΣ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΟΒΕΝΣΑΛ  
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ  
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ  
Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λειβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.
Σούπα αγγουριού με σολωμό  
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  

Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

 

 

 

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.