Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
...
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ...
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΧΟΡΤΑ, ΣΚΟΡΔΟ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ...
ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΜΕ ΛΑΚΕΡΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΕΡΙ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ ...
ΑΒΓΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ...
ΚΡΥΑ VERMICELLI ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣOΣ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ...
ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ...
Παγωτό Καφέ ...
ΧΥΛΟΠΙΤΤΕΣ ΜΕ ΜΗΛΑ ...
Γερμανική γέμιση γαλοπούλας...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΣΟΣ ΣΑΦΡΑΝ ...
ΣΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ...
Πέννες με σολομό και σάλτσα από λεμόνι και εστραγκόν ...
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...


Συνταγές » Ζυμαρικά, χορταρικά
Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ  
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΔΟ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ  
Μια σχετικά ελαφριά έκδοση του δυναμίτη.
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ  
Η ρόκα (αγγλ. arugula ή rocket, ιταλ. rucola ή rughetta) φυτρώνει άγρια στα λιβάδια, επίσης όμως καλλιεργείται ευρύτατα και πωλείται στα τοπικά οπωροπωλεία. Η γεύση του είναι λιγότερο έντονη.
ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ  
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ  
Μακαρονάδα Αλφρέντο  
Ο Alfredo ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Ρώμη. Όπως όλοι οι μεγάλοι chef, είχε κι αυτός τους δικούς του τρόπους επίδειξης, όπως π.χ. να ανακατεύει τα μακαρόνια του με ένα ζευγάρι χρυσά πιρούνι και κουτάλι, που του είχαν χαρίσει οι διάσημοι Αμερικανοί ηθοποιοί της εποχής Mary Pickford και Douglas Fairbanks. Η μακαρονάδα αυτή είναι εξαιρετικά απλή, αλλά βασίζεται σε πρώτης τάξεως συστατικά και τρώγεται πάντα φρεσκοφτιαγμένη. Έτσι πρώτης ποιότητας πρέπει να είναι τόσο το βούτυρο, όσο και η φρέσκια κρέμα γάλακτος και το τυρί Παρμεζάνα, που το τρίβουμε πάντα ακριβώς την τελευταία στιγμή. Απορρίπτουμε επομένως κάθε ιδέα χρησιμοποίησης έτοιμου τριμμένου τυριού. Επίσης χρησιμοποιούμε ζυμαρικό της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Όσο για το είδος του, αυτό μάλλον δεν πρέπει να μας απασχολεί: Όλες οι μορφές και τα σχήματα ζυμαρικού, ξηρά ή φρέσκα, ταιριάζουν θαυμάσια με τη σάλτσα Alfredo. Τέλος, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο στο πιάτο είναι πάντα καλοδεχούμενο. Για να παρασκευάσουμε μια ομοιόμορφη, πλούσια σάλτσα Alfredo πρέπει να έχουμε ετοιμάσει από πριν όλα τα συστατικά και μάλιστα στη σωστή θερμοκρασία και να τα έχουμε στη σωστή θέση: Στην τελευταία φάση της παρασκευής οι κινήσεις μας θα πρέπει να είναι γρήγορες και ακριβείς. Γενικά φροντίζουμε να τηρούμε τις ποσότητες, όπως δίνονται στη συνταγή που εφαρμόζουμε. Εναπόκειται όμως σε μας να τις αυξομειώσουμε, με σκοπό να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή στην προσωπική μας γεύση και το γούστο. Όπως φαίνεται από τα χρησιμοποιούμενα συστατικά η μακαρονάδα Alfredo παραείναι πλούσια σε λιπαρά, τόσο μάλιστα που έχει χαρακτηρισθεί ως "έμφραγμα σε πιάτο", και το σχετικό αστείο μας προτρέπει "να μην πούμε στον καρδιολόγο μας ότι θα φάμε Alfredo απόψε!" Φυσικά κανείς δεν μας υποχρεώνει να την τρώμε κάθε μέρα, και να την απολαμβάνουμε από καιρό σε καιρό δεν είναι και προς θάνατο. Εκτός βέβαια αν ο γιατρός μας την έχει απαγορεύσει εντελώς. Κατά την επικρατούσα τάση μια τόσο απλή και γευστική μακαρονάδα δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει ολόκληρη χιονοστιβάδα παραλλαγών, που όχι μόνο πρόσθεσαν συστατικά κάθε είδους, όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα, κρέας και αλλαντικά, θαλασσινά, όπως γαρίδες, χτένια, καβούρια, και μύδια, και λαχανικά, όπως ντομάτες, μπρόκολο, ελιές, μανιτάρια, μπιζέλι, κρεμμύδι, σκόρδο, καρύδια, διάφορα τυριά και μίγματα τυριών, αβγά, μυρωδικά διάφορα και μπαχαρικά, αλλά και προσπάθησαν να την κάνουν ελαφρότερη. Η μακαρονάδα Alfredo είναι μια αληθινή πηγή έμπνευσης και πρόκληση για καινούργιες δημιουργίες, που δεν πρέπει να περνάει αναξιοποίητη για κάθε γνήσια ενδιαφερόμενο για καινούργιες, ωραίες γεύσεις. Εφαρμόστε τις ιδέες σας στις συνταγές που ακολουθούν. Δεν είναι παρά λίγες, σε σχέση με το πλήθος αυτών που κυκλοφορούν.
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ  
Μια γευστική συνοδεία πιάτων με γαρίδες.
ΚΟΧΥΛΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ  
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ  

Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

 

 

 

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.