100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (μαλακό) 6 κουταλιές γάλα 50 γρ. βούτυρο 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση 6 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο και επί πλέον για το σερβίρισμα 500 γρ. ζυμαρικό πένες
100 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (μαλακό) 6 κουταλιές γάλα 50 γρ. βούτυρο 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση 6 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο και επί πλέον για το σερβίρισμα 500 γρ. ζυμαρικό πένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. 2. Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σερβιρίσματος βάζουμε το τυρί, το γάλα, το βούτυρο και 1-2 πρέζες αλάτι. Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηκτή. 3. Ρίχνουμε στο σκεύος το καυτό ζυμαρικό, βάζουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ξανανακατεύουμε. 4. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα με επί πλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
Συνταγή 208 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!