300 g κριθαράκι 1/3 φλυτζ τομάτες ξεραμένες στον ήλιο με στραγγισμένο το λάδι τους 5 κουταλιές υπερπαρθένο ελαιόλαδο 1/4 φλυτζ ξύδι βαλσαμικό 1/4 φλυτζ ελιές Καλαμών κομμένες (ή άλλες μαύρες ελιές άλμης). 1 φλυτζ ραδίκι ψιλοκομμένο (περίπου 1 κεφαλάκι) 1/2 φλυτζ κουκουνάρια καβουρδισμένα 1/2 φλυτζ φρέσκος βασιλικός κομμένος 1/2 φλυτζ φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε καλά το κριθαράκι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Προσθέτουμε τις ξηραμένες τομάτες, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τις ελιές και τα αναμιγνύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει. (Μπορεί να ετοιμαστεί και μέχρι 6 ώρες πριν. Το σκεπάζουμε και το παγώνουμε. Το επαναφέρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν συνεχίσουμε.) 3. Αναμιγνύουμε τα κομμένα ραδίκια, τα κουκουνάρια, τον κομμένο βασιλικό, την παρμεζάνα και το σκόρδο με το μίγμα από το κριθαράκι. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά γεύση και σερβίρουμε.
Συνταγή 277 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!