500 g κριθαράκι αλάτι 1 ΚΣ ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο 250 g μανιτάρια shiitake χωρίς τους μίσχους και τις κεφαλές κομμένες σε φέτες πάχους 0,5 εκ. 250 g κοινά μανιτάρια κομμένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ. 1/4 φλυτζ ξηρό λευκό κρασί 2 κουταλιές κορνφλάουρ 2,5 φλυτζ άπαχο γάλα (1%) 1/3 φλυτζ παρμεζάνα τριμμένη 3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος 1 κουταλιά μαργαρίνη ή βούτυρο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το κριθαράκι. 2. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι των 30 εκ και σε μέτρια φωτιά σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Προσθέτουμε και τα δυο είδη μανιταριών και 1/4 κουταλιά αλάτι και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τρυφερά και να ροδίσουν. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρασί. 3. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το γάλα. Βάζουμε το μίγμα στην ίδια κατσαρόλα των 5 λίτρων. Σε χαμηλή φωτιά τη ζεσταίνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο πιο λίγο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κριθαράκι, το μίγμα μανιταριών, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, τη μαργαρίνη και 1/4 κουταλιά αλάτι και ζεσταίνουμε. Σερβίρουμε το "ριζότο" αμέσως, ενώ διατηρείται η κρεμώδης υφή του.
Συνταγή 279 από 301
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!