500 γρ. πένες 1 μεγάλο ματσάκι φύλλα δυόσμου (περίπου 100 γρ.) 4 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές ελαιόλαδο 500 γρ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες ή μεγάλες κομμένες σε λεπτές φέτες 1 φλιτζ κρέμα γάλακτος συν όση χρειαστεί για το σερβίρισμα 1 κουταλάκι αλεύρι αλάτι και πιπέρι 1 φύλλο κρούστας 1/2 φλιτζ τυρί ένταμ χοντροτριμμένο 1 φύλλο κρούστας 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. 2. Στο μεταξύ φτιάχνουμε πέστο λιώνοντας στο μπλέντερ το δυόσμο και το σκόρδο μαζί με λίγο λάδι. 3. Στο μισό πέστο προσθέτουμε 4 κουταλιά λάδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2 περίπου λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι γαρίδες. Προσθέτουμε 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει λιγάκι η κρέμα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας 1 κουταλάκι αλεύρι. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό. 4. Στρώνουμε σε ένα μπολ φύλλο κρούστας (δεν το κλείνουμε) και βάζουμε μέσα το ζυμαρικό. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο. 5. Ετοιμάζουμε μια σος αναμιγνύοντας το υπόλοιπο πέστο με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος, που τη βράζουμε για να πήξει λίγο, προσθέτουμε ψιλοκομμένη τομάτα και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το ζυμαρικό με τη σος μόλις βγει από το φούρνο. 6. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος, αν το φαγητό έχει στεγνώσει.
Συνταγή 352 από 422
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!