500 γρ. ορεκιέτες ή πένες μικρές και νιόκι
150 γρ. καβούρια καθαρισμένα
150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
800 γρ. μύδια ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
800 γρ. αχιβάδες ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
2 δόσεις ζαφορά σε σκόνη ή ένα κουταλάκι κάρι
χυμός από μισό λεμόνι
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι.

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΦΙΔΕΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ Η ΚΑΒΟΥΡΙ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΩΤΟΥΣ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΙΛΑ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΣΟΥΓΑΣ ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΠΙΠΈΡΙΕΣ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ...
...
Ξιφίας με ζυμαρικό αλα σικελικά ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΚΑΝ ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ...
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΥΚΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΜΕ ΡΟΚΑ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙΝΙ ΜΠΟΥΡΔΕΤΟ ...
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ 1: ΤΣΑΟΥ ΜΕΪΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΞΙΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙΑ ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ...
ΜΠΑΜΠΑ ΓΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ...
ΚΟΧΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΥ ...
ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ...
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΒΟΤΚΑ...
ΠΑΓΩΤΟ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΡΑΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ...
ΠΕΝΕΤΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΜΑΡΟΛΑ...

Συνταγές » Ζυμαρικά, θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 381 από 422  Επόμενη

ΟΡΕΚΙΕΤΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ 2 ψήφοι




 

Υλικά

500 γρ. ορεκιέτες ή πένες μικρές και νιόκι
150 γρ. καβούρια καθαρισμένα
150 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
800 γρ. μύδια ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
800 γρ. αχιβάδες ή άλλα οστρακοειδή καθαρισμένα και ξυσμένα καλά
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
2 δόσεις ζαφορά σε σκόνη ή ένα κουταλάκι κάρι
χυμός από μισό λεμόνι
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα μύδια και το άσπρο κρασί σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ανοίξουν τα βγάζουμε από το κέλυφος, κρατώντας και το ζωμό τους. Πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
2. Ανοίγουμε τις αχιβάδες με τον ίδιο τρόπο αλλά όχι με άσπρο κρασί και τις βγάζουμε από το όστρακο. Σουρώνουμε το ζωμό τους και τον αναμιγνύουμε με το ζωμό από τα μύδια.
3. Προσθέτουμε στο ζωμό την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο τη ζαφορά, τα καβούρια και τις γαρίδες. Τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά (να μην πάρουν βράση) και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση (τα θαλασσινά είναι από μόνα τους αλμυρά). Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προηγούμενη Συνταγή 381 από 422  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.