4 κουταλιές αλάτι 250 γρ φετουτσίνια πράσινα 250 γρ κοινά φετουτσίνια με αυγά 1/3 φλιτζ ελαιόλαδο 1/2 φλιτζ κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα 350 γρ Snow peas 150 γρ Sugar snap peas 350 γρ προσούτο κομμένο σε φέτες 2 ώριμα τοματάκια 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές κομμένες σε λεπτές λωρίδες 8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια του 1 εκατοστού 1/2 φλιτζ. τσάϊβς, βασιλικός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση 4 κουτ. σούπας ξύδι αρωματικό 1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα 175 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες ξύσμα 1 πορτοκαλιού λεμόνι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγίζουμε το ζυμαρικό, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. 2. Σε 4 λίτρα νερού που βράζει βάζουμε 2 κουτ. σούπας αλάτι και το μπιζέλι. Βράζουμε για 1λεπτό, στραγγίζουμε και ρίχνουμε κατ' ευθείαν το μπιζέλι σε παγωμένο νερό. Το αφήνουμε για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε. 3. Προσθέτουμε το μπιζέλι στο ζυμαρικό μαζί με το προσούτο, τις τομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόχορτο ή τα μυρωδικά κατά τη γεύση. Βάζουμε αλατοπίπερο, ρίχνουμε αρωματικό ξύδι κατά τη γεύση και ανακατεύουμε απαλά. Ανακατεύουμε την πριμαβέρα με την παρμεζάνα, τη βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω ελιές και ξύσμα κίτρου. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Συνταγή 15 από 124
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!