2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές καβουρδισμένα κουκουνάρια, χωρισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
700 γρ. μεγάλες γαρίδες

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ...
Μπακαλιάρος Πλακί ...
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ...
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ...
ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ...
ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ...
CHOCO BROWNIE ...
ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
ΜΑΓΚΟ ΤΣΑΤΝΙ ...
Παγωτό σοκολάτα ...
Παγωτό Φυστίκι ...
ΠΑΓΩΤΟ...
Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα ...
ΑΝΤΙΒ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΑΒΑ ...
ΨΑΡΙ ΒΡΑΣΤΟ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ...
ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ...
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ ...
Σούπα με κίτρινες φακές ...
Γαρίδες με σκόρδο ...
Μοσχάρι με μακαρόνια στο φούρνο ...
Γαλατόπιτα με μακαρόνια ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ...
ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ...
Μακαρονάκι με σουπιές και σπανάκι ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 117 από 137  Επόμενη

ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΕΣΤΟ 3 ψήφοι




 

Υλικά

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές καβουρδισμένα κουκουνάρια, χωρισμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο ρομάνο τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κουταλιές μαλακό βούτυρο
700 γρ. μεγάλες γαρίδες

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια και το αλάτι στο μπλέντερ. Τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα παγώνουμε. Αναμιγνύουμε αργά με το χέρι ή με το κουτάλι τα τυριά. Όταν ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
2. Ατμίζουμε τις γαρίδες για περίπου 5 λεπτά. Τις μεταφέρουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια ή στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά. Τις απλώνουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε κουταλιές πέστο πάνω από κάθε κομμάτι.

Προηγούμενη Συνταγή 117 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

nikolarakos eleftherios 05-09-2009 01:25:18

gia sas...na prosthesoume pos i pesto i sigkekrimeni ine apo mia poli tis italias,tin genova...k pos kathe perioxi tis italias exi tin diki tis pesto...apla afti ine i pio dimofilis...gia na min nomizoume pos iparxi mono mia saltsa pesto k ine i sigkekrimeni me ta sigkekrimena ilika...

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.