1. Βουτάμε τους αστακούς με το κεφάλι σε μια χύτρα με 8 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει*. Σκεπάζουμε χαλαρά τη χύτρα και μαγειρεύουμε τους αστακούς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 9 λεπτά από τη στιγμή που τους βουτάμε στο νερό, και μετά τους μεταφέρουμε με λαβίδες στο νεροχύτη για να κρυώσουν. 2. Όταν οι αστακοί κρυώσουν αρκετά, στρίβουμε τις δαγκάνες για να κοπούν και τους αφαιρούμε το κρέας. Κόβουμε τους αστακούς κατά μήκος με ψαλίδι κουζίνας, αρχίζοντας από την ουρά, μετά αφαιρούμε το κρέας της ουράς διατηρώντας τα κελύφη. Κόβουμε όλο το κρέας του αστακού σε κομμάτια των 8 χιλ. Πετάμε τα τυχόν εντόσθια του αστακού και μετά ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα κελύφη. 3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 2 λίτρων σε μέτρια φωτιά μέχρι να υποχωρήσει ο αφρός που θα δημιουργηθεί, μετά μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό που βγάζουν τα μανιτάρια και αυτά αρχίσουν να σκουραίνουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας του αστακού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε κινώντας την κατσαρόλα μαλακά, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σέρι και 1/2 φλιτζ. καυτή κρέμα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 4. Κτυπάμε μαζί τους κρόκους αβγού και την υπόλοιπη κουταλιά σέρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε αργά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ. καυτής κρέμας στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς, και τα μεταφέρουμε σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, κτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη και έχει (μετρημένη) θερμοκρασία 70°C. Προσθέτουμε την κρέμα στο μίγμα του αστακού ανακατεύοντας μαλακά. 5. Προθερμαίνουμε το γκριλ. 6. Κατανέμουμε τα κελύφη του αστακού με το κομμένο μέρος προς τα άνω σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνουμε με το κουτάλι τον αστακό με λίγη από τη σος μέσα στα κελύφη. Ψήνουμε τους αστακούς σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά μέχρι να χρυσίσουν, για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σος χωριστά.
Συνταγή 132 από 137
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!