2 αστακοί των 750 γρ. ζωντανοί
1/4 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
120 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μέτριο-ξηρό σέρι
1 φλιτζ. παχιά κρέμα καλά ζεσταμένη
2 μεγάλοι κρόκοι αβγού

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ...
Σάμαλι ...
ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ...
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ...
Φράουλες με κονιάκ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΙΡΦΡΑΙΝΤ ΜΕ ΣΟΣ ΣΤΡΕΙΔΙΩΝ...
ΠΡΑΣΙΝΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ...
ΨΑΡΙΑ (ΓΑΥΡΟΙ Ή ΣΑΡΔΕΛΕΣ) ΡΙΓΑΝΑΤΑ ...
ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΓΑΛΑ ΚΟΚΟΚΑΡΥΔΟΥ...
...
Τσουρέκι ...
GUACAMOLE ...
Μοσχάρι με μελιτζάνες ...
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΡΟΓΚΑΝΟΦ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ...
Φανουρόπιτα ...
ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΑΣΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ...
ΞΙΦΙΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ...
ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ...
ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛOΜΟ ...
ΣΠΑΓΕΤΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ...
ΚΟΚΤΑΙΗΛ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 1 ...
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΞYΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ...
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ...

Συνταγές » Θαλασσινά
Προηγούμενη Συνταγή 132 από 137  Επόμενη

ΑΣΤΑΚΟΣ ΘΕΡΜΙΔΟΡ 1 ψήφοι




 

Υλικά

2 αστακοί των 750 γρ. ζωντανοί
1/4 φλιτζ. βούτυρο ανάλατο
120 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
2 κουταλιές μέτριο-ξηρό σέρι
1 φλιτζ. παχιά κρέμα καλά ζεσταμένη
2 μεγάλοι κρόκοι αβγού

Εκτέλεση
1. Βουτάμε τους αστακούς με το κεφάλι σε μια χύτρα με 8 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει*. Σκεπάζουμε χαλαρά τη χύτρα και μαγειρεύουμε τους αστακούς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 9 λεπτά από τη στιγμή που τους βουτάμε στο νερό, και μετά τους μεταφέρουμε με λαβίδες στο νεροχύτη για να κρυώσουν.
2. Όταν οι αστακοί κρυώσουν αρκετά, στρίβουμε τις δαγκάνες για να κοπούν και τους αφαιρούμε το κρέας. Κόβουμε τους αστακούς κατά μήκος με ψαλίδι κουζίνας, αρχίζοντας από την ουρά, μετά αφαιρούμε το κρέας της ουράς διατηρώντας τα κελύφη. Κόβουμε όλο το κρέας του αστακού σε κομμάτια των 8 χιλ. Πετάμε τα τυχόν εντόσθια του αστακού και μετά ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τα κελύφη.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα των 2 λίτρων σε μέτρια φωτιά μέχρι να υποχωρήσει ο αφρός που θα δημιουργηθεί, μετά μαγειρεύουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό που βγάζουν τα μανιτάρια και αυτά αρχίσουν να σκουραίνουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας του αστακού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε κινώντας την κατσαρόλα μαλακά, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά σέρι και 1/2 φλιτζ. καυτή κρέμα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
4. Κτυπάμε μαζί τους κρόκους αβγού και την υπόλοιπη κουταλιά σέρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε αργά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζ. καυτής κρέμας στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς, και τα μεταφέρουμε σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε την κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, κτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρά παχύρρευστη και έχει (μετρημένη) θερμοκρασία 70°C. Προσθέτουμε την κρέμα στο μίγμα του αστακού ανακατεύοντας μαλακά.
5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
6. Κατανέμουμε τα κελύφη του αστακού με το κομμένο μέρος προς τα άνω σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνουμε με το κουτάλι τον αστακό με λίγη από τη σος μέσα στα κελύφη. Ψήνουμε τους αστακούς σε απόσταση 15 εκ. από τη φωτιά μέχρι να χρυσίσουν, για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σος χωριστά.

Προηγούμενη Συνταγή 132 από 137  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.