2 μέτρια αγγούρια 200 γρ. κρέμα γάλακτος 1 λίτρο ζωμός από μοσχαράκι 500 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε κύβους-μπουκιές 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο λίγος χυμός λεμονιού. 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή κατά τη γεύση αλάτι κατά τη γεύση
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στα δυο. Με το κουταλάκι αφαιρούμε σπόρους και υγρό εσωτερικό, τα κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους. Το σοτάρουμε στο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει. 2. Σοτάρουμε χωριστά με λίγο βούτυρο τα κομμάτια του σολομού μέχρι να γίνουν. 3. Προθερμαίνουμε τα πιάτα στο φούρνο. Όταν βράσει το αγγούρι το λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι, καγιέν και το άνηθο. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά τι η ποσότητα και να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε το σολομό στα ζεσταμένα πιάτα και ρίχνουμε τη σούπα. Προσθέτουμε ένα κλαράκι φρέσκο άνηθο στο κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
Συνταγή 11 από 20
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών
ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!
ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση
ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ! Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε!
Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!