1 μαρούλι περίπου του 1 κιλού
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι κατά τη γεύση
χυμός 1 λεμονιού
175 ml ελαιόλαδο
1 αβγό
125γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο

Για τα κρουτόν σκόρδου
1/2 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί χτεσινό (ή 4-5 φέτες λευκό ψωμί)
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Οι Συνταγές μου! | Οι Φωτογραφίες μου!  Μέλη  
Αναζήτηση

Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;






 
Τι "μαγειρεύτηκε" τα τελευταία λεπτά
ΜΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ...
ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ...
ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΙΤΣΑΓΙΟΛΑ ...
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...
Πιπεριές Φλωρίνης Γεμιστές ...
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ ...
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ ...
Λάχανο Βραστό...
ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ...
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ...
ΣΠΑΓΓΕΤΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ ...
ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ...
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ...
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ...
...
Φανουρόπιτα ...
ΑΒΓΑ ΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ...
Αρνί καπαμά ...
ΤΑΡΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ...
Μακαρονάδα με χταποδάκι κοκκινιστό ...
ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΜΑΤΕΣ ...
Τσουρέκι ...
Φράουλες με κονιάκ ...
Ραβανί ...
GUACAMOLE ...
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ...
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ...

Συνταγές » Σαλάτες
Προηγούμενη Συνταγή 11 από 51  Επόμενη

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (Caesar Salad) 74 ψήφοι




 
Η κλασική εκδοχή της γνωστής σαλάτας, που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από τον Σεφ Caesar Cardini στην Tijuana του Μεξικού μέσα στη δεκαετία του 1920. Η υπέροχη φωτογραφία είναι από τη φίλη μας Σαβίνα
Υλικά
1 μαρούλι περίπου του 1 κιλού
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
6 φιλέτα αντσούγας
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
πιπέρι κατά τη γεύση
χυμός 1 λεμονιού
175 ml ελαιόλαδο
1 αβγό
125γρ τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο

Για τα κρουτόν σκόρδου
1/2 μπαγκέτα γαλλικό ψωμί χτεσινό (ή 4-5 φέτες λευκό ψωμί)
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
60 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές παχιά κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Για τα κρουτόν:
1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1,5 χιλ. και μετά δε κύβους (μαζί με την κόρα).
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και το ψωμί και τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι τα κρουτόν να χρυσίσουν, για 3-2 λεπτά περίπου.
3. Αδειάζουμε τα κρουτόν πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν και να στεγνώσουν καλά. Πετάμε το σκόρδο. Τα κρουτόν μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη και να διατηρηθούν μέσα σε αεροστεγές βάζο. Για τη σαλάτα:
1. Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.
2. Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αναμιγνύουμε καλά όλα μαζί με το σύρμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
4. Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μίγμα.
5. Σπάζουμε το αβγό και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμιχθεί καλά.
6. Προσθέτουμε τα μισά κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι.
7. Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και κρουτόν κατά την επιθυμία.

Προηγούμενη Συνταγή 11 από 51  Επόμενη
Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από SAVVINA

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 

Σωτηρία 16-05-2009 22:43:28

Μόλις έκανα εγγραφή στο site και δεν ξέρω πως να καταχωρήσω δικές μου συνταγές. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

kokkori afroditi 01-04-2009 10:18:38

πολυ νοστιμη συνταγη και ειλικρινα σαν της νεας Υορκης δοκιμαστε επισης το ριζοτο με γαριδες!!!!!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ 15-03-2009 16:21:24

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ.ΤΕΛΕΙΑ

Foteini 06-03-2009 18:17:48

Πραγματικά πολύ καλή συνταγή, και όντως η αυθεντική! Μπράβο

ΕΛΛΗ 16-10-2008 19:22:39

Από τις αγαπημένες μου σαλάτες. Πολύ ωραία συνταγή!

irini 10-10-2008 06:08:29

ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ!!! ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!

μαρια 28-06-2008 00:46:15

υπεροχη!δροσερη και χορταστικη....ο,τι πρεπει για το καλοκαιρι....

katerina kalapodi 06-05-2008 05:27:15

η αγαπημενη μου υπεροχη

ΤΟΝΙΑ 04-01-2008 21:45:04

ΤΕΛΕΙΑ ΞΕΡΟΨΗΜΕΝΗ, ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΗ, ΠΑΡΟΛΟ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΜΕΖΕΣ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ.

Πες τη γνώμη σου, κάνε μια πρόταση ή απλά ρώτα! Για κάθε σχόλιο σου θα κερδίσεις και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
e-mail 
Σχόλιο 

RSS feeds RSS feed ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ


 
Προσφατα Σχολια
ετσι πρέπει να είναι οι εύκολες συνταγές...(από Maria)
Περισσότερα...

Μου αρέσει, είναι πολύ εύκολη! ...(από Panos)
Περισσότερα...

poli kali sintagi....(από katomerischristos)
Περισσότερα...

poli orea sintagi....(από κατωμερης χρηστος)
Περισσότερα...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ Σ...(από panagiota)
Περισσότερα...




ΡΩΤΑ ΤΟΝ Chef!
Πες μας την απορία σου και εμείς θα ψάξουμε για την απάντηση

Το όνομα σου:
Το e-mail σου:
Η ερώτηση σου:

ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Σου αρέσουν τα δώρα?
Εμάς μας αρέσει να χαρίζουμε! Μάζεψε βαθμούς και κέρδισε δώρα! Κάθε φορά που σχολιάζεις μια συνταγή, στέλνεις μια φωτογραφία της γαστρονομικής δημιουργίας σου ή απλά και μόνο ψηφίζεις μια συνταγή τότε ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Yumyum Pointmania!>>>

Θέλετε να δοκιμάζετε πρώτοι τις νέες συνταγές; Απλά εγγραφείτε στο δωρεάν Newsletter μας και ταυτόχρονα κερδίστε 100 points!

Copyright © 2009 yumyum.gr
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή
διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο,
χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.